Hangi dilden baslamaliyim?

Geçen açtığım konuda C'den başlamaya karar verdim. Ama birisi daha iyi idrak edebilmek için Python'dan başlamamı önerdi. Ben de öyle karar verdim ama konudaki bir başka birisi daha vardı. O da bir dilde uzmanlaşmanın emek gerektirdiğini, öyle bir o dilden otekine kolay geçilmiyor dedi. Benim de kafam karıştı, Ne yapacağım? Kalkıp 3 sene Python öğrenip uzmanlaşıp, 1 - 2 senede C öğrenip sonra C++ ve C# vs. mi öğreneceğim? Ben temel olsun diye C düşünmüştüm.

Son düzenleyen: Moderatör:
Phyton en kolay dillerden biri. 4-6 ay uğraşsan uzmanlaşırsın gibi geliyor. Bir dilden diğerine kolay geçilmez ama çoğu kavram ve mantık benzer olur yani sıfırdan başlamak gibi de olmaz.

En iyi başlangıç dili Python diyor çoğu kaynak. Bence de en basit ve öğrenmesi eğlenceli dil Python. Şu sıralar oyun yapımına merak saldım, o yüzden C# öğrenmeye başlayacağım. Aynı zaman'da Python da öğrenmeye başlayacağım. Zaten internet'de kaynak ve öğretici videolar dolu.

C kolay bir dil değildir ve ilk başta bunla başlanması tavsiye edilmemelidir. Başlangıç olarak C#, Ruby, Python gibi diller tercih edebilirsiniz. Bu arada 4-6 ay gibi bir süreçte yeni başlayan hiç kimse bir dille ustalaşamaz, kullanmayı öğrenir ancak ustalaşamaz. Ustalaşmak o kadar basit bir şey değil.

Python'un sadece sözdizimi basit, yazılım geliştirmesi değil. Python'la her şey yapılabilir.

Haftada 2-3 defa aynı başlık açılıyor zaten. Oradaki cevaplara da bakabilirsin
Benimkide 4. olsun benimkinede baksınlar.
Bende oyun yapımına başlamayı düşünüyorum. Bunun için C# düşünüyorum. Kolay mıdır? Eğer idealse Unity düşünüyorum da çünkü hem kolay olur hemde gene grafikler optimizasyon vs. iyi örneğin COD
Mobile optimizasyon iyi grafikler C#'de kolaysa C++'tan iyi olur benim için.

Gereksiz Mesajlar
Önce Türkçe öğren sonra oyun yapımına geçersin. Emin ol daha kolay olur senin için.

Haha biri de kızdı bana. Ya Türkçeyi bile öğrenemeden oyun geliştirmeyi öğrenebilmeyi nasıl düşünebilirsin sahi?

Son düzenleme:
Denecek çok laf var. Tavsiyem C. Çünkü C'yi öğrenen adam diğer dillerde zorlanmaz. C en gıcık ve lanet dillerden biri, fakat mantığını C'de öğrenirsen zorlanmazsın. Ayrıca birçok dil C'den türeme. C'yi bilirsen Java'yı da yaparsın, Arduino ile de uğraşırsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…