Çözüldü Hangi EFI Shell komutlarıyla BIOS güncelleniyor?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

269184

Hectopat
Hangi EFI Shell komutlarıyla BIOS güncelleniyor? Araştırdım ama yapamadım. Bilen varsa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Monster BIOS güncellemeri yanlış değilsem USB takıp EFI ortamından yapılıyordu.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu video işinize yarayabilir.
Laptop modeliniz nedir? Shell komutlarına ihtiyaç görmedim. Üretici eğer Update getirdiyse .exe şekilde genelde yollar laptoplar için. Bazıları USB yoluyla da güncellenebiliyor.

Laptop modeliniz nedir? Shell komutlarına ihtiyaç görmedim. Üretici eğer Update getirdiyse .exe şekilde genelde yollar laptoplar için. Bazıalrı USB yoluylayada güncellenebiliyor.

2 gündür uğraşıyorum. Monster Tulpar T5 v21.5
Mail yoluyla bana gönderdikleri BIOS dizini içerisindeki ne kadar .exe ve .bat uzantılı dosya varsa hepsini denedim. Ayrıca YouTube'da bu model için gösterilen BIOS Update videolarının tamamını izledim. BIOS sürümümün güncel olmadığından eminim. EFI Shell ortamında güncelleme yaptıklarını düşünüyorum. Gönderdikleri BIOS'un linkini de paylaşıyorum;

Monster BIOS güncellemeri yanlış değilsem USB takıp EFI ortamından yapılıyordu.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu video işinize yarayabilir.

Çözüm
Teşekkürler @Astiva çok yardımcı oldun. Zor da olsa EC ve BIOS'u güncelledim ve BIOS'umdaki birkaç modülü de UBU aracılığıyla güncelledim. Update işlemi çok uzun sürdü bir ara sorun mı diye düşündüm. Yaklaşık 5 dakika sürdü. PC şu an daha hızlı çalışıyor. Masaüstü açıldıktan sonra ilk yeniden başlatmada hissettim.

Rica ederim, çoğu kişi detaylı anlatmamıştı benim gördüğüm kadarıyla, attığım video sahibi de sosyal üyesi diye biliyorum yanlış değilsem. Oradan görüp izlemiştim ben de videoyu.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı