Hangi ekran kartı daha oyun ve Unity için iyi F/P sunar?

Bütçe
4k-6.5k

naku99

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,
Yeni sistem topluyorum DDR5 ve AM5'li ve 5000 serisi daha çıkmadığı için onun yerine 6 ay-1 yıllık idare etmesi açısından 2.el ekran kartı düşünüyorum ve şu ekran kartları arasında kaldım:

GTX 1080 Ti.
RTX 2060 Super.
RX 6600 XT.
RX 5700 XT.
RTX 2070.

Genellikle Valorant gibi oyunlar oynuyorum ve Unity gibi programlarla çalışıyorum (acil işim olduğundan 5000 seriyi bekleyemem bunlardan iyi kart varsa yazabilirsiniz ama.
6.5k üstü olmasın). Bana hem oyun hem de yazılım kullanımında iyi performans verecek ve fiyat/performans açısından mantıklı bir seçim yapmamda yardımcı olabilir misiniz?

Bu verdiklerin arasından RTX 2070. Multi renderı daha iyiymiş. Hatta googledan kartları 2'li 2'li kıyaslayabilirsin. GTX 1080 Ti vs RTX 2070 şu şekilde yazarak.

1. GTX 1080 Ti

• Performans: Eski bir amiral gemisi, hâlâ birçok oyunda güçlü performans verir.
  • Avantajlar: 11 GB VRAM ile büyük projelerde ve VRAM gereksinimi yüksek oyunlarda başarılıdır.
  • Dezavantajlar: DX12 ve Ray Tracing desteği sınırlı, eski teknolojiye sahip. Yüksek güç tüketimi ve sıcaklık değerleri dezavantaj olabilir.
  • Öneri: Ancak uzun vadede eski bir teknoloji olduğu için tercih edilmesi riskli.

2. RTX 2060 Super

• Performans: Ray Tracing ve DLSS desteği ile modern oyunlarda iyi sonuçlar verir.
  • Avantajlar: RTX özellikleri sayesinde hem oyun hem de Unity gibi yazılımlarda iyi bir optimizasyon sağlar.
  • Dezavantajlar: 8 GB VRAM, uzun vadede yeterli olmayabilir.
  • Öneri: Fiyat uygunsa mantıklı bir seçim.

3. RX 6600 XT

• Performans: 1080p oyun performansı açısından oldukça güçlü, Unity ve oyunlar için ideal.
  • Avantajlar: Düşük güç tüketimi, yeni teknoloji, modern oyunlarda yüksek FPS.
  • Dezavantajlar: Ray Tracing performansı NVIDIA kadar güçlü değil.
  • Öneri: Oyun ve yazılım için bütçe dostu bir seçim.

4. RX 5700 XT

• Performans: RX 6600 XT'ye yakın bir performans, ama daha eski bir kart.
  • Avantajlar: Güçlü 1440p performansı.
  • Dezavantajlar: Daha fazla güç tüketir, sürücü sorunları rapor edilmiş olabilir.
  • Öneri: 6600 XT ile fiyat benzerse tercih etmeyin, aksi halde düşünülür.

5. RTX 2070

• Performans: RTX 2060 Super'a benzer ama biraz daha güçlü.
  • Avantajlar: Ray Tracing ve DLSS, oyun ve yazılım performansı için dengeli.
  • Dezavantajlar: RTX 3060 gibi alternatifler varsa, daha eski teknoloji olduğu için ikinci planda kalabilir.
  • Öneri: RTX 2060 Super fiyatına yakınsa tercih edilebilir.

Genel Öneri

1. RX 6600 XT: Modern oyunlarda ve Unity'de ideal, düşük güç tüketimi ile mantıklı seçim.
  2. RTX 2060 Super: Ray Tracing ve DLSS özellikleri ile iyi bir alternatif.
  3. RTX 2070: Fiyatına göre değerlendirilebilir.
Fiyatları detaylıca kontrol etmeden karar vermeyin. RX 6600 XT, genellikle fiyat/performans açısından en iyi seçim olabilir. Hem enerji tüketimi hem de güncel teknoloji açısından avantajlıdır. Eğer uygun bir RTX 3060 bulabilirseniz, biraz bütçe artırarak onu da düşünebilirsiniz.

Merhaba arkadaşlar,
Yeni sistem topluyorum DDR5 ve AM5'li ve 5000 serisi daha çıkmadığı için onun yerine 6 ay-1 yıllık idare etmesi açısından 2.el ekran kartı düşünüyorum ve şu ekran kartları arasında kaldım:

GTX 1080 Ti.
RTX 2060 Super.
RX 6600 XT.
RX 5700 XT.
RTX 2070.

Genellikle Valorant gibi oyunlar oynuyorum ve Unity gibi programlarla çalışıyorum (acil işim olduğundan 5000 seriyi bekleyemem bunlardan iyi kart varsa yazabilirsiniz ama.
6.5k üstü olmasın). Bana hem oyun hem de yazılım kullanımında iyi performans verecek ve fiyat/performans açısından mantıklı bir seçim yapmamda yardımcı olabilir misiniz?

Verdiğin ekran kartları arasından RTX 2070 en iyisi diye düşünüyorum. Unity için zaten GTX ve üzeri bir ekran kartı iş görecektir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı