Hangi ESP 8266 alınmalı?

157134

Kilopat
Makaleler
3
ESP 8266 kartını almak istiyorum fakat bilgim yok. Biraz gezindiğim de DevKit vb sürümlerinin olduğunu gördüm ve yanlış bir şey yapmamak için sizlere sormaya karar verdim. Kartı N11 üzerinden almak zorundayım. Bulduğum bir tane linki aşağıya bırakacağım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Hangi amaçla kullanacağınızı bilmiyorum fakat şu an baktığınız nodemcu olarak geçer. ESP8266 kendi başına çok daha ufak ve Arduino vb. araçlarla kullanılabilen bir modüldür. Bununla Arduino'ya ihtiyaç duymadan kodlama yapabilirsiniz. Kısacası ortada doğru ya da yanlış yok. Kullanım amacı var.

Öğrendikten sonra akıllı ev projesinde kullanmayı düşünüyorum. Uygun mudur bu kart?

Tabi ki, belki de tek başına alacağınız ESP modüllerinden daha uygundur. Siz öğrendikten sonra daha da içine dalacaksınızdır zaten. Şimdiden iyi eğlenceler dilerim.

Ufak bir not düşeyim. Eğer ev içinde olmadan da bir şeyleri kontrol etmek istiyorsanız ve bunu telefondan yapmak istiyorsanız ücretsiz olarak firebase kullanabilirsiniz. Tabi başka yöntemlerde var fakat not olarak düşmek istedim yine de.

Tabi ki, belki de tek başına alacağınız ESP modüllerinden daha uygundur. Siz öğrendikten sonra daha da içine dalacaksınızdır zaten. Şimdiden iyi eğlenceler dilerim.
Sağ olun, teşekkürler. Peki bu kartların limiti var mıdır? Yani bir projede ne kadar özellik kullanabilirim bu kartla?

Açıkça konuşmak gerekirse limitleri biraz düşük. Genel olarak konuşmam gerekirse Arduino vb. aletlerle yapılan hobi projelerini uzun vadede kullanmak pek mantıklı değil. Ben kendime otomatik sulama projesi ve birkaç LED yakma projesi yapmıştım bu arkadaşla. Evet bir şekilde çalışıyor fakat tükettiği elektrik, zamanla ısınma gibi problemler yaşayabiliyorsunuz uzun vadede. Bunlar benim acemiliğimden kaynaklı da olabilir tabii. Bende sadece hobi olarak uğraşıyorum yılda birkaç kez.

Bir not daha: Drone vb. fazla parça kullanacağınız işlerde bu alet size pek uygun değil. Eğer çok fazla parçayı tek bir entegre üzerinde kullanacaksanız ayrı bir ESP modülü alıp bunu daha büyük Arduino'larla kullanmak daha mantıklı olur.

Peki, şimdi atacağım ürünün ilk attığımdan farkı nedir. Almışken iyisini almak istiyorum da.

Bu ESP modüllerinin birçok versiyonu var. Hepsini ben bile bilmiyorum. Bunda Wi-Fi dışında bir de Bluetooth modülü bulunmakta. Bu modüller yüzünden aradaki fark fiyatı olabilir bir de tabii ESP modülünde de farklılıklar olabilir. Daha güçlü anten veya besleme gibi farklar oluşabilir. Burada önemli olan Bluetooth ihtiyacınız var mı? Varsa bu kadar az sayıda pinle bütün bu işleri yapabilecek misiniz? Mesela ufak bir LCD ekran takmak istediğinizde bu modülü Arduino'yla haberleştirmeniz gerekecek bir şekilde. Benim şahsi fikrim eğer BT ile işiniz yoksa ucuz olanı alın. Biraz deneme yanılmayla işi iyice çözün sonra ihtiyaçlarınızı belirleyin ve ona göre gerçek bir alışveriş yapın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…