Hangi GTX 1660 Ti alınmalı?

Oktay Topraklı

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar şu sistemime darboğaz olmadan takabilecek en yüksek kart olarak GTX 1660 Ti seçtim ve marka model arasında kaldım. Bana tavsiyeleriniz nedir? Özellikle şu ürünler arasındaki fiyat farkına değer mi sizce? Ya da bir üst modeline gerek var mıdır? Acelem yok uygun fiyata denk getirmek istiyorum bu arada.
  • Işlemci: Ryzen 5 2400G.
  • RAM: 2X8 16 GB Corsair Vengeance 3000 MHz.
  • Anakart: ASUS Prime B350 M-A.
  • Depolama: 1 TB WD Blue harddisk.
  • PSU: 500W Gamepower 80 Plus bronz sertifikalı
  • Kasa: Gamepower atlas.
  • Ekran kartı: Vega 11 (APU)

Benim gönlüm aslında ucuz olduğu için Zotac GTX 1660 Ti'dan yana bu kartın üstüne para koyup diğerlerine bakmaya sizce gerek var mıdır? Yoksa Zotac'ı alıp geçmeli miyim? Ne dersiniz? Amacım 1080p de olabildiğince yüksek FPS alıp ileri de 144 veya 240 Hz ne desteklerse bir monitör alıp kullanmak. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer biraz daha ekleme imkanınız varsa, msi gaming x ve ya asus rog strix almanızı tavsiye ederim. Belirli aralıklarla Vatan Bilgisayar’da indirime giriyor. Ben 1 ay önce 2050 TL’ye asus rog strix oc almıştım. Bu markaların soğutma performansları biraz daha iyi.

Zotac ve Palit arası istediğinizi seçebilirsiniz. MSI Armor serisi kartlarda ısınma sorunu ile karşılaşma riskiniz diğerlerine göre yüksek.

Hocam peki sizce farka değer mi 2150 ye de tek fanlı RTX 2060 bulunabiliyor mesela. 2030 tl ye Asus Rog Strix Advanced Edition şansım var ama?
Hepsi aynı FPS i verecek zaten, ZOTAC'ı alabilirsin direkt olarak...

Eğer sıkıntısı yoksa bende öyle düşünüyorum hocam ama sizlere de bir danışayım dedim açıkcası. Attığım modelin özellikle ısınma sorunu yoksa aşağı yukarı aynı FPS i verir diye düşünüyorum.
Zotac ve Palit arası istediğinizi seçebilirsiniz. MSI Armor serisi kartlarda ısınma sorunu ile karşılaşma riskiniz diğerlerine göre yüksek.
Eğer ısınma farkları yoksa ucuz olan Zotac’ı mı tercih etsem diyorum. Ne dersiniz?

Ben kendime Armor modelini aldım. Daha elime ulaşmadı. Gelince sıcaklık ve FPS değerlerini atabilirim eğer isterseniz.

Hocam peki sizce farka değer mi 2150 ye de tek fanlı RTX 2060 bulunabiliyor mesela. 2030 tl ye Asus Rog Strix Advanced Edition şansım var ama?
Açıkcası bu tamamen sizin nasıl düşündüğünüze bağlı. En çok tutulan modelleri bunlar bu markaların. Yani fps anlamında bir kaybınız olmayabilir ama soğutma açısından fark edebileceğini düşünüyorum. Kaç derece olur bilemem elbette. Ama benim için 1 derece 1 derecedir. Bir de çekirdek hızları farklı oluyor.

Yeni serilerde Armor modelleri bayağı sağlam soğutma sistemine sahip. Phoenix - Dual modellerinden uzak durduğunuz sürece Zotac gibi markaların soğutması sizi üzmez, alınabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…