Hangi güç kaynağı alınmalı?

Bütçe
800-900

larch

Decapat
Daha fazla  
Öncelikle herkese hayırlı bayramlar. Sabah bilgisayarımda oyun oynarken bir anda kapandı ve açılmadı. Bilgisayarcıya götürdüğümde ise güç kaynağının voltaj vermediğini ve artık ömrünü yitirdiğini öğrendim yaklaşık 7 yıldır kullanıyordum. Sahibinden'de 800 liraya Corsair CV650 buldum bilgisayarcı abiye abi bunu alayım hem de garantisi devam ediyormuş dedim. (2 ay kalmış). Abi de bana bence üstüne 200 daha koy orta halli bir PSU al dedi (Rampage vs.) En azından 2 yil garantisi olur dedi. Bende Rampage markasına güvenmiyorum ne yapacagima karar veremedim, sizin fikirleriniz nelerdir acaba?

Rampage PSU'lu hazır sistem aldım arkadaşımda aldı benim bilgisayarım 5 gün sonra kapanmamaya ve açılmamaya başladı fişinden kapatmak zorunda kalıyordum şalterim atıyordu bilgisayarcı arkadaşım geldi tüm yönetmleri denedik RAM'leri tak çıkar yaptık düzelmedi sorun ve de artık bilgisayar açılmıyor.

Sorun PSU'dan diyordu arkadaşım ama ben öyle sanmıyordum tüm yöntemleri denedik sanırım sorun PSU'dan ve de Rampage'i kimse önermiyor baktığım kadarıyla keşke almadan önce de baksaydım.

Sahibinden'de 800 liraya Corsair CV650 buldum bilgisayarcı abiye abi bunu alayım hem de garantisi devam ediyormuş dedim. (2 ay kalmış). Abi de bana bence üstüne 200 daha koy orta halli bir PSU al dedi (Rampage vs.).

Öncelikle bahsi geçen abiden, ardından Rampage'den uzak durunuz.

CV650 o fiyata alınabilir, fena bir PSU değil.

Sıfır ve kaliteli ürünler 1000 TL'nin oldukça üzerinde. İkinci el CV650 alınabilir.

1200 TL civarına çıkabilirseniz FSP'nin giriş seviyesi modellerine bakabilirsiniz.

PSU gayet uzun ömürlü bir şey. 3-4 yıl bile kullanılmış olsa Corsair gibi bir markanın PSU'sunu 0 Rampage gibi dandirik markalara tercih ederim. 2. el aldığın corsair patlarsa PSU'nu kaybedersin ama Rampage patlarsa bütün sistemini yanında götürür.

Öncelikle bahsi geçen abiden, ardından Rampage'den uzak durunuz.

CV650 o fiyata alınabilir, fena bir PSU değil.

Sıfır ve kaliteli ürünler 1000 TL'nin oldukça üzerinde. İkinci el CV650 alınabilir.

1200 TL civarına çıkabilirseniz FSP'nin giriş seviyesi modellerine bakabilirsiniz.

hocam maalesef o kadar bütçem yok en fazla 900 çıkabilirim. sizce alayım mı o corsairi 2021 yılında alınmış

@larch

O zaman CV650 alıp geçin, bu fiyata daha iyisini bulamazsınız.
hocam şimdi pederle konuştum. oda destek veririm dedi. 1200-1300 civarında kaliteli bişey var mıdır sabahki yaşadığım psu olayindan sonra bu işi hafife almak istemedim şimdi.

900 üstüne çıkamayacağınızı linki atınca gördüm. :(
hocam şimdi pederle konuştum oda destek verecek 1200-1300 lira bütçem var. bu fiyata en iyisi nedir acaba?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı