antivirüs kurmanızı önermiyorum. yaklaşık 12 senedir bilgisayara antivirüs kurmadım. 2018 Mayıs ayına kadar dizüstü bilgisayarıma 1 kere dahi format atmadım. Mayısta masaüstü bilgisayar topladım. onda da windowsun defender aktif sadece. ve bu süreçte en ufak bir sorun yaşamadım. Bana göre antivirüs programları, virüsün bizzat kendisidir.
Kendi antivirüsün kendin ol. Korsan yazılım kullanma, bilmediğin sitelerden içerik indirme, bilmediğin e-postaları açma bunun gibi bir sürü daha madde var internetten araştırıp, bunları uygula. Emin ol hiçbir şekilde başın ağrımaz.
Antivirüs kurmanızı önermiyorum. Yaklaşık 12 senedir bilgisayara antivirüs kurmadım. 2018 Mayıs ayına kadar dizüstü bilgisayarıma 1 kere dahi format atmadım. Mayıs'ta masaüstü bilgisayar topladım. Onda da Windows defender aktif sadece. Ve bu süreçte en ufak bir sorun yaşamadım. Bana göre antivirüs programları, virüsün bizzat kendisidir.
Kullandığım eski Samsung bilgisayarımda ben de virüs olmadığını zannediyordum, Kaspersky ile yaptığım virüs taramasında binden fazla solucan virüsü çıktı.
Kaspersky, Comodo.
Bu ikisini kullanabilirsiniz fazla yük bindirmez iyi koruma sağlar. Yük bindirme konusu hangi versiyonu yüklediğinizde bağlı. Ne kadar çok özellik o kadar çok işlem demektir.
Windows Defender aktif tutmanız yeterli zannımca. Bilinçsiz kullanıcıyım derseniz Kaspersky önereceğim. Rehine virüsleriyle başınız ağrımaz en azından.