Hangi hard disk alınmalı?

Bütçe
800

ONnigiri

Decapat
Daha fazla  
Anakart
Casper LGA 1150
Hard diski kasada çok saçma bir yere takmışlar, bu nedenle bakamıyorum modeline. Sistemi yazınca belki sisteme uygun HDD bulabilirim diye düşündüm.
Belirttiğim gibi anakartım Casper LGA 1150 modeli.
250 ya da 500 GB deplama alanı olanlardan alacağım. Elimde şu an 250 GB olanlardan var ama dediğim gibi bakamıyorum modeline.
Yardım edenlere şimdiden teşekkürler.

Hocam illaki hard disk olması gerekli değilse SATA SSD öneririm hem bilgisayarınız biraz daha hızlanmış olur çoğunlukla bütün SATA SSD'ler uyar hard disk yerine onu tercih edebilirsiniz fiyatları bir tık daha fazladır ama en azından daha seri çalışır sisteminiz GB olarak size hangisi yeterse 500 GB'lık işinizi hayli görür fiyat açısından bir probleminiz yoksa tabii.

Sisteme uygun HDD diye bir şey yok hocam. Tüm sata diskler (HDD/SSD) sata girişini kullanır.
HDD'lerde sadece boyutsal olarak farklılıklar olur. 2.5' ve 3.5' HDDler olur. Ayrıca Slim modelleri de vardır. Kasanız hangi boyuttaki HDD'yi destekliyorsa onu alabilirsiniz.
Ayrıca arkadaşın dediği gibi eğer Windows kuracaksanız SSD almanızı öneririm şu saatten sonra. HDD'yi arşiv dışı pek önermiyorum zira çok yavaş.

anladım teşekkürler

windows kurmayacağım ekstra alan için kullanacağım

Peki hangi SATA SSD önerirsiniz?

Genelde bilindik markaları tercih etmenizi öneririm örnek olarak MSI James Donkey Kingston Samsung vb hızlarına ve GB oranlarına göre fiyat değişiklikleri olabilir ama yazdığım markalardan birini tercih etmenizi öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…