Hangi harici SSD'yi almalıyım?

Hangisinin alınabilirliği daha fazladır?

• WD My Passport

Oy: 0 0,0%
  • WD My Passport Go

• Diğer (Adata, Samsung vs.)

• Oy verenlerin toplamı
    1
  • Anket kapandı .
Makaleler
65
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 7 5700X
MSI B450 Tomahawk MAX
GoodRAM IRDM Pro 2x 16 GB DDR4 3600 MHz CL18
ASUS Dual RTX 4070 OC
Cooler Master ML240L V2
Kingston Renegade 2 TB SSD
Kingston A2000 1 TB SSD
Sandisk Ultra 3D 500 GB SSD
Kioxia Exceria 480 GB SSD
Samsung 850 EVO 120 GB SSD (Harici)
Lian Li Lancool 216
Cooler Master MWE 700W 80+
İşletim Sistemi: Windows 11 Enterprise 25H2 / Arch Linux
Merhaba arkadaşlar.

Şu anda para biriktirmeye başladım ve harici SSD almayı düşünüyorum. Yaklaşık 600-700 TL'ye kadar biriktireceğim.

Aklımda WD My Passport, WD My Passport GO ve SanDisk Extreme modelleri var. Samsung çok pahalı olduğu için düşünmüyorum.

3 Model de iyi modeller gibi görünüyor fakat 2018 yılında SanDisk'e "ÇöpDisk" diyenler vardı. Bu yüzden WD mi alsam diye düşünüyorum lakin SanDisk'te de IP55 su ve toza dayanıklılık sertifikası olduğu için düşünmekteyim.
Hangi model daha iyidir?

Not: Mayıs-Haziran gibi alabilecek duruma geleceğimi tahmin ediyorum. "Haziran'da konu açsaydın ya?" diyeceğinizi duyar gibiyim, şimdiden tavsiye almak istedim. Eğer erkenden konu açmak yasak ise özür dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aslında SanDisk'in Extreme Pro modeli de çıkmış lakin henüz Türkiye'de yok sanırım.

Bir de bu disklerin 1 TB kapasiteli olanlarının fiyatlarına şaşırdım.
500/512 GB kapasiteli My Passport 600 TL, My Passport Go 620 TL, SanDisk Extreme 650 TL.
Lakin 1 TB kapasiteli My Passport 1800 TL, My Passport Go 1200 TL, SanDisk Extreme 1100 TL.
500 GB da benim için yeterli fakat almışken acaba kendimi sıkıp 1 TB mı alsam bilemedim.

Bu arada tercihimi SanDisk Extreme'den yapacağım gibi. Çünkü SanDisk'e "ÇöpDisk" diyenlerin çoğu SanDisk'in ucuz ürünlerini kullanmış oluyor. Fakat bu çoğu markada böyle. Dahili 2.5" SSD alırken SanDisk SSD Plus, Adata SU630/SU650, Crucial BX500, Toshiba TR200, WD Green hatta Kingston A400 gibi diskler her zaman 2. planda olmalı. Daha çok SanDisk Ultra 3D, Kingston UV500/KC600, Crucial MX500, Adata SU800, WD Blue 3D NAND, Samsung 860 EVO/PRO gibi disklere yönelmenizde fayda var. En çok Samsung'un önerilmesinin nedeni, diğer markaların Samsung ile neredeyse aynı fiyatta satılması.

Fakat harici SSD konusunda işler değişiyor. Samsung T5 500 GB 800 TL fiyata sahip iken SanDisk Extreme 500 GB 650 TL fiyata sahip. 1 TB'da ise büyük bir fark var, Samsung T5 1600 TL iken SanDisk Extreme 1100 TL. Üstelik arada büyük bir kalite farkı da yok. O "SanDisk almayın" sözleri daha çok alt seviyede geçerli.

Dediğim gibi büyük ihtimalle tercihimi SanDisk Extreme'den yana yapacağım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı