Öncelikle selamlar, hepinizin günü güzel geçsin.
Ben biraz araştırma falan yaptım ama tam bir karara çıkamadım. Bundan dolayı size birkaç sorum olacak. Hangi HDD'yi seçmeme yardımcı olursanız sevinirim.
Benim 1 tane 240 GB'lık SSD ve 1 tane 1 TB'lık Samsung HDD'im var. Bunlar yetmemeye başladı. Bende yeni bir HDD almaya karar verdim. 2 TB veya 4 TB alacağım. Ben biraz baktım ve bunu buldum:
Seagate 2tb 7200r 256mb Sata3 St2000dm008 Fiyatı, Yorumları - Trendyol
Bu HDD ilk başta güzel geldi sonrasında hakkındaki yorumlara Technopat'tan baktım. Özellikle Seagate Barracuda'yı almayın deniliyor. SMR formatındaymış galiba. Sonrasında 4 TB'lara baktım. Bunu buldum:
Seagate 3.5" 4 Tb Skyhawk St4000vx007 Sata 3.0 5900 Rpm Hard Disk Fiyatı, Yorumları - Trendyol
Ama bundan hızlı bir şekilde vazgeçtim. Çünkü Seagate'in serilerini bilmiyordum. Baktığımda SkyHawk galiba sadece depolama gibi işler için kullanılmaktaymış. Ve 5900 RPM oyunlar için yavaş kalıyormuş galiba. Sonrasında biraz daha bakınırken Seagate yerine WD (Western Digital) alın denildiğini gördüm. Bende biraz bakındım ve bunu buldum:
WD Blue 20ezbx 2tb 7200rpm 256mb 3.5" Sata 3 Harddisk Fiyatı, Yorumları - Trendyol
Sizce bunlardan birisini mi almalıyım?
Bunlar iyi midir?
Bunlar dışında daha güzel önerileriniz var mı?
İşin özü sizce hangi HDD'yi almalıyım?
Şimdiden yardım eden herkese teşekkürler.