Hangi işe başvurulmalı?

keremin

Femtopat
Kek günü
Katılım
1 Mart 2026
Mesajlar
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar; sizce 12 saatlik 35 bin maaşla şantiye bulaşıkçı işi mi yoksa 8 saatlik 28 bin plastik fabrikası işi mi?
(Her ikisi için SGK da mevcut.)
 
Bu soruyu kendine sorman daha mantıklı. Eğer daha fazla paraya ihtiyacın ve daha fazla boş zamanın varsa ona göre daha az çalışman gerekiyorsa ona göre seçim yapmalısın. Kendine sor 12 saat dayanabilirmiyim diye.
 
Bende 11 saat çalışıyorum. Su gibi akıp gidiyor zaten. Bence bulaşık işi daha iyi olur. Yine de her gün fazladan 4 saat çalışıp ayın sonunda sadece 7 bin lira fazla alacaksın. Hayatımı yaşarım diyorsan paradan vazgeçmen gerekir. Ben 11 saat çalışıyorum eve gelip yemek yiyip uyuyorum. Kişisel bir hayatım yok. Öyle düşün.
 
Sene 2012 15-23 arası resepsiyonda çalışıyorum. Aylığım 900₺. İki ay sonra beni işten çıkarttılar, farklı bir otele yönlendirdiler. 7-15 çalışmaya başladım, sorumluluğum arttı aylığım 1100₺ oldu. Ama otel dökülüyor. Diğerinde kahve makinesi falan var çekirdek çekeninden. Yenisinde VIP kahve var. Eski otel çok şık lobide fotoğrafını çekip pp yapabileceğin altı yedi fon falan var. Diğeri kahve gibi. Düz masalar çirkin örtüler falan.

Bu döküntü otelde o kadar mutluydum ki ayrılmak istemedim. Ortamı çok iyiydi.

Hani her şey göründüğü gibi değil. Hani iki işte de çalışmadım bilemem, hangisini seçerseniz diğerini düşünmeyin. Tek tavsiyem o olur.
 
Büyük ihtimalle bulaşıkçı işinde 1 gün tatil var ve aslında her hafta 1 gün aslında mesai gibi. Bu yüzden fazla para alıyorsun.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı