Hangi işe girersem gireyim çalışmak istemiyorum

Enesf27

Hectopat
Daha fazla  
Okuyorum açıktan lakin birkaç yerde çalıştım şimdi ise kuryelik yapmak istiyordum, girdim yine çalışma isteği hevesi yok veya çalıştıkça kalmıyor, ruhsal bir geçici sorun mu yoksa psikolojik bir hastalık mı?

Çünkü hayvan gibi muamele görüp saatlik 90 TL'ye çalışıyorsun asla parasına değmiyor.

Motive edecek bir şey olmadığı için olabilir hocam.

Hocam çünkü üstteki hocamın da dediği gibi motive edecek bir şey olmayabilir.

Örneğin bir öğrenci neden ders çalışır istediği üniversiteyi kazanmak için veya bir girişimci neden sürekli gece gündüz demeden çalışır hayallerini gerçekleştirmek için.

Ama maalesef ki siz şu an yaptığınız işin karşılığını alamıyorsunuz.

Bence evde yatmaya alıştığımızdan böyle bir durum var. Bilgisayardan telefondan kendini biraz soyutlar ve sıkılmanı sağlarsan yapacak bir şeyler arar olacaksın. Ayda en kötü 30.000 kazansan bile aile evinde hiçbir masrafın yok. Hadi 10 bin ailene ver ayıp olmasın 20 bine masrafsız bir genç kral gibi geçirir işten sonraya kalan günlerini. Bu motive eder zaten insanı.

Bazı işler "iş" değil. Boşa zaman kaybı, giden yıllar. Bu gibi durumlarda aylık 30-35 alacağına otur evinde yabancı dil veya ne hedefin varsa ona odaklanıp çalış daha iyi. Sana aylık para verecek kimse olmasa bile bana göre gerçek "iş" asıl budur. Tabi bu dediğim paraya aşırı ihtiyacı olmayan gençler için geçerli olur anca. Evine gerçekten katkı yapmaya ihtiyacı varsa o ayrı.

Hocam çalışmak isteği var ama hevesim. Hani kalmamış gibi bu işe girdiğimden beri içime sinmedi yani öyle diyeyim tıkla gelsin gibi firmalara girersem mutlu şekilde çalışırım diye düşünüyorum ama bilmiyorum bilgisayar üzerine işler olduğum şehirde çok az ve girmiştim bir keresinde orada da bunalmiştim şimdi yine o meslek üzerine girsem bunalir miyim bilmiyorum.

Hocam zaten sıkıldım ve çalışma isteği vardı işe girdim ama şimdi yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…