Hangi ISS'ye geçilmeli?

Katılım
14 Şubat 2018
Mesajlar
2.200
Makaleler
3
Çözümler
17
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
R5 5600 - RX6700XT - 8x4 3000 MHz
Cinsiyet
Erkek
Merhaba. Öncelikle burada hangi ISS daha iyidir sorusu sormayacağım çünkü biliyorum ki altyapıya göre hepsi değişken. 5 yıllık TurkNet kullanıcısıyım, ancak son 2 haftada cidden bıktım ve ISS değiştirmeye karar verdim. Öncelikle soruna geleyim, 2 haftadır her gün 20-25 defa internet kesiliyor. Hiçbir şey yokken modemdeki DSL ve internet ışığı sönüyor ve birkaç dakika sonra tekrardan geliyor. TurkNet'e açtığım 4. arıza kaydı oldu ancak her seferinde "X saattir aktifsiniz, sorununuz çözülmüş" demekle meşgul oldukları için sorunumu çözmediler. Eve TT ekibi geliyor, modemde veya altyapıda sorun olmadığını söylüyor. Ancak bu internet yine kesiliyor, yoğunluk diyorlar, gece 3'te bile kesiliyor internet. Kaldı ki 5 yıldır hiç böyle bir sorun yaşamadım. Her neyse soruya geleyim, altyapım VDSL2 ve çoğu ISS 100 Mbps verebiliyor hız olarak. Şöyle bir baktığımda Netspeed düşünmeye başladım. Netspeed kullanan arkadaşlar hizmetlerinden memnunlar mı acaba? Veya VDSL2 altyapı kullanıp da önerebileceğiniz başka bir ISS var mı? Ve sizce sorunum ISS değiştirince çözülür mü?
Ek olarak binamda çoğu ISS'ye göre fiber olmamasına rağmen Türk Telekom'dan altyapı sorguladığımda binanın Türk Telekom HiperNet desteklediği yazıyor. Sizce mümkün mü ve Türk Telekom'a geçilmeli mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Netspeed öneririm. Superonline Fiber altyapısı gelene kadar uzun bir süre kullandım hiçbir sorun yaşamadım. Altyapıdan kaynaklı kopma vs olduğunda her seferinde ilgilendiler.
 
Eve gelen dsl kablosu ara kablolarla uzatılarak çekilmişse internet kesiliyor olabilir. Örnek biz eve çekerken kablo bir yerde kesilip başka bir kabloyla devam ediyordu. Böyle sık sık ara kablo kullanmak ağda gürültü oluşturuyormuş ve 500 kere koptuğu gözlenmiş internetimin. Modeme doğrudan dsl çektik ve sorun çözüldü. Kablolar zarar görmüş olabilir. ISS değiştirmek sorunu çözmeyebilir. TurkNet kullanıyorum böyle bir sorun yaşamıyorum
 
Netspeed kullanıyorum memnunum.
 
Kuzenim depreme kadar yaklaşık 7 ay Netspeed kullandı. Önce 35 Mbps VDSL kullanıyordu sonra da 100 Mbps fibere geçti. Hiçbir problem yaşamadı.
 
Bende 5 senedir TurkNet kullanıcısıyım. 5 yıldır hiçbir sorun yaşamamışken bir günde mi uzatıldı bu kablolar?

Hepinizin cevapları için teşekkürler.
 
Kablonet'in kendi altyapısı varsa hiç arkanıza bakmadan geçiş yapın. Senelerdir kullanıyorum ve şu an iki evde de var ikisinde de çok memnunuz. Sadece diğer sağlayıcılara göre çok az ping farkı oluyor, onu da çok dert etmeyecekseniz memnun kalırsınız. Sadece TT altyapısı varsa o zaman TT'a geçiş yapabilirsiniz.
 
Ankastre kutusundan sonraki tarafta oksit vs oluşmuşsa x firmasına da geçiş yapsan sorun devam edecek. Ek olarak bir ev telefonu kullanıyorsan ve splitter cihazı var ise o bozulmuş olabilir. Onu devreden çıkartarak test edebilirsin. Kendi sorumluluğundaki kısımda hiç bir sorun olmadığından emin ise senin sorumluluğundaki alanları kontrol etmesi için ekip talep edebilirsin.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…