Hangi klasikler okunmalı?

Devolve

Hectopat
Selam, "şu kitabı okumanız çok iyi olur." tarzında klasik kitap önerileriniz var mı? Tür veya konu olarak fark etmez.

Genç Werther'in Acılarını okudunuz mu? Okumadıysanız tavsiye ederim. Donkişot da okunmalı, bunlar hep dünya klasiğidir.

Genç Werther'in Acılarını okudunuz mu? Okumadıysanız tavsiye ederim. Donkişot da okunmalı, bunlar hep dünya klasiğidir.
Donkişot'u özet olarak okumuştum, Genç Werther'in Acıları kitabını da ilk defa duydum. Bakacağım ikisine de çok teşekkür ederim. Başka önerebileceğiniz klasikler var mı? Türk edebiyatı, dünya edebiyatı fark etmez. Son zamanlarda biraz da Hasan Ali Yücel Klasikler Serisi'ne taktım.

@Devolve, Hasan Ali Yücel klasikleri serisini genel olarak okuyun, hangisini okuduğunuz fark etmiyor. Her kitabı iyidir.

Suç ve Ceza'yı önerebilirim okumadıysanız roman çok garip biraz psikolojik biraz polisiye romanı tek bir tür olarak almak çok zor ama okumanızı tavsiye ederim.

Suç ve Ceza'yı önerebilirim okumadıysanız roman çok garip biraz psikolojik biraz polisiye romanı tek bir tür olarak almak çok zor ama okumanızı tavsiye ederim.
Uzun zamandır okumak istiyorum fakat bir türlü fırsat olmuyor, açıkçası kitap okuma alışkanlığı olan birisi de değilim ve klasik okuyarak başlamak istiyorum. Suç ve Ceza ile başlayabilir miyim?

Gazap Üzümleri, Bir İdam Mahkumunun Son Günü, Fareler ve İnsanlar, Dönüşüm, Ölüm Bir Varmış Bir Yokmuş, 1984, Hayvan Çiftliği, Dorian Gray'in Portresi, Suç ve Ceza, Oz Büyücüsü, Robinson Crusoe, Otomatik Portakal, Algernon'a Çiçekler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…