Hangi kodlama dili öğrenilmeli?

yunusebaran

Kilopat
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Intel i9-13900K – RTX 4070 Ti Super – 32 GB 5600MHz DDR5 RAM
Meslek
3D CAD Jewelry Designer and Environment Artist
Arkadaşlar selam, 12 yaşımdan beri (şu an 23 yaşındayım) 3D modelleme ile uğraşıyorum. Blender, Rhinoceros ve ZBrush'ta uzmanlaştım; Low-poly'den karmaşık modellere kadar her türlü çalışmayı yapabiliyorum. Animasyon ve VFX'e yönelmek istemesem de, rigleme, ürün animasyonları ve render konularında da orta seviyenin üzerinde bilgi sahibiyim. Şimdi ise aklımdaki projeleri hayata geçirmek için kodlama öğrenmeye karar verdim. Mobil ve PC uygulamaları ile Mobil oyunlar geliştirmek istiyorum.

Bu durumda, kodlamaya nereden başlamalıyım? Hangi programlama dilini öğrenmemi önerirsiniz? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Zoru yapan hepsini yapar mantığıyla düşünüp Java'ya kafa atabilirsiniz yada klasikleşmiş bir dil olan Python'u da tercih edebilirsiniz

Hocam biraz amatör bir şeyler yapayım diye öğrenmek istiyorsanız zoru yapan hepsini yapar mantığıyla Java öğrenmek mantıklı ama gerçekten oyun yapmak istiyorum diyosanız bir ekiple olsa bence daha iyi gibi.

Arkadaş bir ekibe katılabilmek amacıyla kod öğrenme niyetinde anladığım kadarıyla

Amacım tamamen kendi kendime geliştirmek istediğim projelerim için yazılım öğrenmek. Bu projelerin en azından arayüzlerini oluşturabilecek veya bir demo sunabilecek kadar bilgi edinmek istiyorum. Aklımda bir PC uygulaması, bir mobil uygulama ve bir mobil oyun projesi var. Olurda bu işler tam zamanlı vaktimizi alırsa kendi yazılım ekibimizi kurarız ancak öncesinde tek başıma bir demo oluşturacak kadar bilgim olması gerekiyor.

İsteğine göre Java Kotlin uyar.

Java Kotlin, C++, Python Bende bunların arasında gidip geldim ancak ilk hangisinden başlamam gerektiğini bilemedim işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…