Hangi kodlama dili öğrenilmeli?

Java Kotlin, C++, Python Bende bunların arasında gidip geldim ancak ilk hangisinden başlamam gerektiğini bilemedim işte.
Java, Pyton bir göl olduğu sürece, Bir okyanusa atlamanız gibidir.
Yazılım ile alakanız hiç olmadıysa asla önermem.
Sizi bu alandan soğumaya kadar götürür.
Basit olanı yapın, Python.

Python ile mobil uygulama da yaparsınız masaüstü uygulama da yaparsınız oyun da yaparsınız ama hiçbirini doğru düzgün yapamazsınız. Farklı kütüphaneleri kullanmayı öğrenmeniz gerekecek ama yine de android uygulama java ile, masaüstü uygulama c# ile, oyun da unity (c#) veya unreal engine (c++) ile yapılmış gibi olmayacak. Yine de programlamaya giriş yapmak amacıyla pythonla başlamanızda ,ilk prototiplerinizi pythonda yazmanıza sakınca yok hatta güzel bir giriş olur. Ama bu isteğinizde kararlıysanız sonrasında java ile devam edip(ilk mobil uyglama yapacağınızı varsayarak) sonrasında da c# a geçip (java ve c# aralasındaki fark çok az), hem android hem masaüstü uygulamalarını hem de oyunları, yazılmaları "gereken" dilde yazmış olmanızı öneririm.

Programlamayi ogrenmeye basladigin dil; gelecekte programlama ile yapacaklarindan bagimsizdir. Web gelistirenler PHP ile baslasin, ileride oyun yapacaklar siz C# yapistirin seklinde bir baslangic programi olmaz.

Oncelikle temel kavramlar iredelenir, burada da hangi dil ile basladiginin cok bir onemi yok. O sebeple ister Java ile basla, ister Swift ile basla istersen OCamL ile basla.

Olurda bu işler tam zamanlı vaktimizi alırsa kendi yazılım ekibimizi kurarız ancak öncesinde tek başıma bir demo oluşturacak kadar bilgim olması gerekiyor.

Zaten artistic tarafta bilgin varken oturup demo olusturacak basit seyler icin zaman harcaman bence mantikli degil. Fisekle birilerine 1000-2000$ sana demo yazsinlar. Sonra yatirim da alirsin, ekip de kurarsin. Sonucta isler ciddilesirse teknik bolumden sorumlu baskasi olacak.

Buraya katılıyorum fakat, dediğiniz temel kavramları ilgilendiği bölümün diliyle öğrenmesi daha mantıklı değil mi? Şimdi bir dili öğrenince diğer dili öğrenmek zor değil ama bir dili öğrenip hiç kullanmamaksa ileride kullanacağı dille başlaması bence çok daha iyi olur diye düşünüyorum.

Kod mantığını daha kolay dille öğrenmesi daha mantıklı. Asıl mesleği olmayacağı için zaten kasmanın mantığı yok ve zor da gelir. Özetle binada en üst kata çıkacağım diye merdivenleri 3'er 3'er çıkmanın mantığını yok. Önce ilk kata çıksın gerisi gelir.

Kod mantığını daha kolay dille öğrenmesi daha mantıklı. Asıl mesleği olmayacağı için zaten kasmanın mantığı yok ve zor da gelir.
KS nin yazdığına çok bakmadım. Ben genel olarak konuştum herkese benzer öneride bulunduğu için. Yani bana göre de Phyton veya C# ile başlaması öğrenmesini kolaylaştırır ama direkt ilgileneceği alanda başlaması hâlâ daha iyi geliyor. Eğer bu işte gerçekten gönlü varsa kolay olmayan dil yok.

Son düzenleme:

Kismen dogru da olsa bu durum yeni baslayanlarin kafasini karistiriyor. Hic bilgisi yokken soyle sorular geliyor -> " Mobil gelistirmek istiyorum. Arastirdim Java, Kotlin, Swift, Javascript ve Typescript kullaniliyormus. Hangisini ogreneyim, su anda sifir bilgim var " Bu bir nevi XY-Problem aslinda.

Henuz programlama bilmeden kendisini dil ve framework kiyaslanan bir konunun ortasinda buluyor bu da kafa karistirici oluyor. Cunku ne cevaplari anlayabiliyor ne de cevap verenler esas problemi.

Mental olarak ogrenen kisinin sunu idrak etmesi gerek -> "Ben su anda programlama ogreniyorum. Kotlin degil."

Ancak aslinda dedigin dogru. Muhtemel calisacagi alandaki bir dil ile hayatina baslamasi pozitif katki sunar.

Evet çoğunlukla öyle oluyor haklısınız. Bu işi gerçekten gönülden yapan birisi için başladığı dilin pek bir önemi olduğunu zannetmiyorum.

Şu nasıl başlamalıyım, hangi dili öğrenmeliyim konuları açanlar bitmeyecek. Arkadaşlar lütfen adamlar benzer konular diye bir şey icat etmiş. Aratsanız bulursunuz zaten. Şu konuları açıp durmayın. Geçmişiniz ne olursa olsun başlayacağınız dili çok etkilemiyor. Önce kolay kullanışlı ve pratik olandan başlıyorsunuz. O da Python. C# vs. önerenler hikaye. Yazılımın temelini bilmezsen o dil kafanı yakıyor. Namespacenin ne işi var, class ne diyerek kafayı yersiniz. Şu konuları açmadan önce alttaki konulara bir bakın lütfen. Her hafta aynı konuyu açıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…