Hangi Linux dağıtımına geçmeli?

110Quartz

Centipat
Merhaba, şu an Windows 10 kullanıcısıyım. Windows'dan hiç memnun değilim. Herhangi bir Linux dağıtımına geçmeyi düşünüyorum. Önerileriniz nelerdir?
Hayatımda hiç Linux kullanmadım, azıcık araştırma yaptıktan sonra Ubuntu ya da Pardus'a geçmeyi düşündüm. Kullanıcı dostu bir sürüm olsun yeter. Bu arada, Windows10'da Microsoft hesabı var. Eğer Windows10'u Microsoft hesabına bağlarsan, başka bir bilgisayarda da hesabı bağlayınca ayarların falan geri geliyor ya, öyle bir özelliği olursa iyi olur. İyi günler...

Linux Mint iyidir hatta şu an Linux Mint'ten yazıyorum, gayet iyi ama Microsoft hesabı özelliği hiçbir dağıtımda yok.

O iş Linux da zor.

Linux Mint Windows'a çok benzer fazla zorluk çekmezsin. Pardus da olur. Sistem özelliklerine göre sürüm seçebilirsin. Örneğin yeni bir sistemin varsa cinnamon, orta seviye güçlü mate, eski ve özellikleri düşükse Xfce.

Tarayıcı vs. dediğiniz senkronizasyon olabilir ancak işletim sistemi genelinde ayar geri getirilen bir dağıtım bilmiyorum. Linux'te Windows'tan daha güzel performans alacaksınız. Mint önerimdir, ilk defa kullanacaklar için güzel bir işletim sistemi.

Linux Mint indirmeye çalıştığımda bu şey çıkıyor, hangisini indirmeliyim?

Linux Mint indirmeye çalıştığımda bu şey çıkıyor, hangisini indirmeliyim? Eki Görüntüle 1202556
Fark etmez, aynı dosyayı yayınlayan farklı adresler. Ben LKD'den indiriyordum ama hepsi aynı şey, sadece kendinize yakın olup olmaması hızı etkiliyor. Gidip Çin'den seçerseniz yavaş iner ancak ikisi de Türkiye'de olduğundan istediğinizi seçebilirsiniz.

Tavsiyelerim;
-Mint Cinnamon
-Zorin OS Core
-MX Linux
-Elementary OS
-Ubuntu 20.04 LTS
-POP! OS

Eğer çok oyun oynamıyor iseniz bir denemenizi tavsiye ederim. Bence ilk dual boot ile deneyin. Hemen tamamen geçmeyin. Memnun kalırsanız tamamen geçiş yaparsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…