Hangi Linux dağıtımına geçmeli?

Windows'un ağır programlarını, saçma hizmetlerini kullanmam mesela. Wine çoğu oyunu çalıştırıyor zaten Proton ile. Sayısız oyun oynuyorum Linux'te. Şu an kullandığım DWM sadece 200MB RAM kullanırken Windows'ta boşta RAM kullanımı uçuyor, en ağır masaüstü ortamı olabilecek GNOME bile en fazla 1GB kullanıyorsa sorunu bence Linux'te değil Windows'ta aramak gerekir.
GPU Passthrough'u da araştırmanızı tavsiye ederim, sanallaştırma ile "Linux da Windows'u kapsayabiliyor".

Bence Microsoft işletim sistemi yapacğına Linux'a Windows katmanı oluşturması daha mantıklı.

Masaüstü ortamı kullanamıyorsunuz kısmı yanlış. Zamanında WSL ile GNOME kullanmıştım, yani mümkün. Onun dışında dediklerinize katılıyorum.
Kvm'e bak, ondan sonra kapsıyor mu kapsayamıyor mu konuşuruz.

Son düzenleme:
KVM dediğin tek monitör veya tek ekran kartı ile yapılacak bir olay değil. Verim alamazsın. Port geçişlerinde delaylara rastlarsın bu da dual bootu daha mantıklı kılar.

Bence Microsoft işletim sistemi yapacğına Linux'a Windows katmanı oluşturması daha mantıklı.
Pazarın %85-90'undan fazlası Microsoft'un elindeyken bu dediğiniz imkansız.

KVM dediğin tek monitör veya tek ekran kartı ile yapılacak bir olay değil. Verim alamazsın. Port geçişlerinde delaylara rastlarsın bu da dual bootu daha mantıklı kılar.
Home · Wiki · Risingprism / Single GPU Passthrough tek GPU ile mümkün.
Eşleştirme işi Linux'ta yaş, herhangi bir sunucu yok bilgilerinizi barındıracak. Elementary OS, Linux Mint, Manjaro, Garuda ve Endeavour OS öneririm.

Doğru ancak açık değilken bile Hyper-V kaynak tüketiyordu.
WSL'i kapat kullanmayacağın zaman, bu da bir çözüm. Ya da Hyper-V yi direk kapatabilirsin ama o zaman da WSL1 ile kısıtlı kalırsın. Ufak yeniden başlatmalar çok zaman kaybettirmez.

Şu an kullandığım DWM sadece 200 MB RAM kullanırken.

O örnek pek uymamış sanki.

Linux'ta da sanal makine açarsınız hemen hemen aynı oluyor.
Ayrıca WSA bir benzeri Linux'ta var.

Son düzenleme:
WSL ile gerçekten Linux kullanmanın aynı olduğunu düşünüyor musun cidden ? Barix ortam farkı var.

Dosya Ekleri

• photo1628875295.jpeg
    75,3 KB · Görüntüleme: 48
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…