Hangi Linux yüklenmeli?

ibocerrah

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar şimdi ben Linux kuracağım. Şimdi önceden Kali liveboot yapmıştım ama stabil çalışmıyordu o yüzden vazgeçtim. Şimdi normal hard diske Linux kuracağım. Ama bir yandan siber güvenlikle ilgilenmek istediğim için Kali veya parrot kullanmak istiyorum. Kali kurmak isterim ama hayatımda hiç Kali kuran görmedim. Aklımdan Ubuntu ve Zorin OS falan da geçiyor ama yine dediğim gibi siber güvenlik öğrenmek istiyorum. Çok karasızım. Sizce ne yapayım? Aklımdan parrot kurmakta geçiyor. Yani sanki o kurulur da Kali sadece liveboot için iyi ana sistem için değmez gibi hissediyorum. Sizce parrot kurayım mi? Sadece siber güvenlik için değil de normal kullanım için parrot daha mı iyi sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Siber güvenlik için özellikle bunları kullanmaya gerek yok, kullanmak istediğiniz bir aracı her dağıtımda kullanabilirsiniz. Onların tek avantajı önceden kurulu geliyor olması. Daha fazla destek bulabileceğinden Ubuntu veya Ubuntu flavours kullan, Zorin'e hiç bulaşma.

Hocam siber güvenlik için özel dağıtım kurmaya gerek yok.
Benim tavsiyem Fedora. Paket yöneticisi en sorunsuz olan o. Siber güvenlik yazılımlarınıda sonradan kendiniz indirebiliyorsunuz zaten. Kali'nin tek farkı siber paketleri önceden yüklü olarak geliyor.
Eğer hangi araçları kullanacağınızı biliyorsanız Fedora'da kendinizde indirebilirsiniz.

Kali ya da Parrot ile yapabileceklerini ( Parrot'takileri biraz daha ugrasarak da olsa ) istedigin distroda yaparsin.

Bence spesifik bir amaca gore bundle edilmis uygulamalarla hazir gelen distrolari kullanmaktansa hosuna giden distroyu spesifik bir amaca gore konfigure etmek daha makul.

Ben Zorin kullandım ve çok da beğendim. Neden tavsiye etmiyorsunuz?

Geliştirici ekibini başarılı bulmuyorum. GNOME'un şu ana kadar kullandığım dağıtımlardan daha bozuk olduğu bir dağıtım görmedim. GNOME isteniyorsa Ubuntu'dan başka seçenek sunmam.
GNOME zaten kullanılmaması gereken saçma sapan bir masaüstü. Android bozması gibi. Sanki Android telefon kullanıyorum öyle saçma sapan bir arayüz.

Son düzenleme:
Fedora KDE bence.

Hocam eğer siber güvenlik varsa Kali Linux 1. sırada dır kullanımı kolay eğitimleri oldukça fazla desteği var toollar yüklü geliyor olmayanlaraı da GitHub'dan halledebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…