Hangi lise tercih edilmeli?

zangetsl

Hectopat
Daha fazla  
Lisede hangi bölümü tercih etmeliyim. Mesleğe gitmeyi düsünüyorum ama ne seçeceğime emin değilim. Yardımcı olursanız çok iyi olur.

Lisede hangi bölümü tercih etmeliyim. Mesleğe gitmeyi düsünüyorum ama ne seçeceğime emin değilim. Yardımcı olursanız çok iyi olur.
Anadolu Lisesine gidebiliyorsan oraya git meslek lisesine gitmemeye çalış.

Önceliğin Anadolu lisesi olsun bence ama illa meslek lisesine gideceğim diyorsan elektrik-elektronik öneririm yeni mezun olmuş biri olarak.

Anadolu teknik tercih edilebilir bence. Meslekten daha iyi olduğunu düşünüyorum. Erken meslek edinip düzgün bi okulda okumak için bence ideal.

Önceliğin Anadolu lisesi olsun bence ama illa meslek lisesine gideceğim diyorsan elektrik-elektronik öneririm yeni mezun olmuş biri olarak.

Benim de aklımda uzun zamandır elektrik-elektronik var sizce mezun olduktan sonra üniversitesini okumasamda iş bulur muyum?

Anadolu teknik tercih edilebilir bence. Meslekten daha iyi olduğunu düşünüyorum. Erken meslek edinip düzgün bir okulda okumak için bence ideal.

Anadolu olarak mesleki Anadolu'ları düsünüyorum.

Kafası çalışan aklı başında bir çocuksan meslek lisesinde işin yok. Evet bu devirde iş öğrenmenin üniversite mezunu olmaktan daha mantıklı olduğunu düşünüyorum ama meslek lisesi saçma sapan tiplerle dolu bir yer. Meslek öğrenmek istersen yine birinin yanında işe başlar öğrenirsin.

OBP'mde LGS puanımda ortalama eğer mesleğe gidersem o tiplerle çok karşılaşmam diye düşünüyorum.

Şimdi lisede elektrik-elektronik okuduktan sonra üniversite düşünüyorsan derslere aşırı odaklanman lazım ve matematiğinin iyi olması gerek iyi bir bölüm kazanabilmek için. Eğer üniversiteye gitmeyi düşünmüyorsanda iş bulma durumunu şöyle söyleyeyim 12.sınıfta staj yaptığın yerde kendini sevdirirsen kalabilme ihtimalin çok yüksek kendi arkadaşlarımdan örnek vereyim çoğu arkadaşım büyük şirketlerde staj gördüler ve bazıları işe alındılar seninde böyle bir imkanın var tabii ki kendini göstererek.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı