Hangi Mac OS X Bootloader ve Nasıl?

anticor

Megapat
Makaleler
3
Yer
Hatay
Daha fazla  
Meslek
UI/UX Designer
İyi günler arkadaşlar. Yaklaşık 10 gündür hackintosh işine girdim. Daha doğrusu ağustos ayından bu yana birçok denemem oldu ama bu son 10 gündür başarıya çok yaklaştım. Şu anda 2 sorundan en önemlisi usb olmadan açamıyorum. İlk başta boot0 hatası alıyordum ama şimdi ise boot0'ı geçtikten sonra bilgisayar boot ekranında ilerlemiyor. Hangi bootloader'i kurarsam başarıya ulaşabilirim? Veya bu bootloaderları tek tek deneme şansımız var mı? Ve varsa nasıl yapacağız bu işlemleri. Burak Alkan hocamızın chamelon bootloader sayfasındakini kurdum ama açılmadı. Bilgisayarım Asus K53SV SX 581-R. Ve 10.9 intel usb bootable ile kurdum Mac OS 'i. Siz "Hangi bootloader'i hangi bilgisayara nasıl kurdunuz?" kısaca. Bilgi paylaşımınız için teşekkür ederim.

Pekala. Kemerlerini bağla, Kansas'ı terk ediyoruz.

Piyasada üç tane bootloader var:
  • Clover
  • Chameleon
    • Chimera

Clover (Yonca):

Clover EFI, UEFI ve BIOS sistemlere detsek veren bir bootloader. Bu bootloader Recep tarafından tamamen Türkçe'ye tercüme edildi, resmi olarak.

Clover ile ilgili şu iki rehbere bakabilirsiniz:
https://www.technopat.net/forum/reh...otloader-yukleme-uefi-olmayan-anakartlar.html
https://www.technopat.net/forum/reh...ader-yukleme-uefi-anakartlar-sabit-diske.html

Chameleon (Bukalemun):

Chameleon daha çok eski sistemlere destek veren ama UEFI devre dışı bırakıldığında gayet güzel çalışan bir bootloader.

Yükleme rehberi için bu blog girdisine bakılabilir:

Chameloen bootloader yükleme - Bloglar - Technopat Forum

Çoook yakında bir yükleme videosu da yolda.

Chimera (Ehderha):

Chameleon Bootloader'ın biraz modifiye edilmiş hali. Tonymacx86.com tarafından yapılmıştır. Kurulumu için bu rehbere bakılabilir:

Unibeast ile Hackintosh Rehberi: Mac OS X Mountain Lion Kurulumu » Technopat

Peki tek başına bootloader yeterli mi? Tabii ki hayır. Bir sistemin boot etmesi için en ama en önemli şey Bootloader'dan sonra FakeSMC'dir. Fakat FakeSMC de tek başına yetmeyebilir. Sistem AppleIntelCPUPowermanagement Kext'sinden dolayı Kernel Panic verebilir. O yüzden NullCPUPowerManagement Kext de kurulmalıdır.

Kısacası Bootloader + FakeSMC + NullCPUPowerManagement + Boot için gerekli parametreler = Başarılı Boot.

Bilgisayarı daha doğrusu mavericksi kurarken clover bootloader ile sorun yaşıyordum. Ekran 4 e bölünmesi falan. Neyse chamelon ile kurdum. Şimdi ise verdiğiniz sayfalardakileri araştırıp dediğiniz yöntemleri deneyeceğim.

- - - Güncellendi - - -

Boot için gerekli parametreleri nasıl ayarlayacağız? Yani bir işlem yapınca baştan kurmam gerekiyor. Açılmıyor cihaz

- - - Güncellendi - - -

Ve chamelon'u kurdum ama boot için gerekli parametrelerde sorun çıktı sanırım. Bunu nasıl ayarlayabilirim?

Deneyeyim. Teşekkürler. Muhtemelen biraz zamanımı alacak

- - - Güncellendi - - -

ATHR unknown locale :60

Bu yazı yazıyor ve takılıyor. Google'da da pek birşey yok veya gözümden kaçtı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…