Hangi MacBook modeli alınmalı?

nerdesinbatuhan

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar, video editörlüğü ile ilgileniyorum. Zaman zaman seyahat yaptığım için laptopa geçiş yapmam gerekiyor artık ve en mantıklısının MacBook olduğunu düşünüyorum.

Daha önce 4K proje açıp çalışan birileri var mı? Hangi model yeterlidir?

Tam bütçe ne hocam

En mantıklısı MacBook değil.

M1 işlemcili MacBook Air ile bile 4K video editlenebiliyor. Biraz codecle alakalı, H265 zorlar mesela. Şu anki piyasaya çok hakim değilim ama After Effects kullanılmayacak, sadece kurgu yapılacaksa 16 GB RAM'li herhangi bir M işlemcili MacBook işini görecektir. Ben M1 Pro, 32 GB RAM ile 6K anamorphic uzun metraj film kurguluyorum rahatlıkla. Yine de daha akıcı olması için proxy kullanıyorum tabii. After Effects işlerim de oluyor yine sorun yaşamıyorum. Bütçene göre geniş düşünebilirsin.

En mantıklısı MacBook değil.

Adam seyahat ettiğini söylüyor, en mantıklısı MacBook. Asus/MSI/Lenovo alıp 2 saatte, düşük güçte biten pil ile kurgu mu yapsın?

After Effects vs. de kullanıyorum belirtmemişim sanırım da.

M.2 32, M4 16 al tarzı ikilem var ortada sanırım. Tam da bu tarz ikilemler de kaldığım için açmıştım bu konuyu. Aslında net bir cevabı yok sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…