Hangi Mesleği Seçmeliyim?

Leonmacion

Hectopat
Selamlar herkese uzun zamandır aklıma takılan bir şey var sizin görüşünüzü almak istedim 1 sene sonra üniversite sınavına gireceğim fakat hala ne meslek sahibi olacağım hakkında bir düşüncem yok ne yazık ki. Ailem her aile gibi tıp istiyor. Benim istediğim bir meslek fakat bu mesleği seçersem işimi yaparken mutlu olur muyum bilmiyorum çünkü aklımda hiçbir meslek yok. Bilgisayar ile uğraşan birisiyim bu sebeple de çevremdekiler bilgisayar mühendisliği vs. Diyor fakat bilgisayar ile de yaptığım çok bir şey yok ılgım var evet parçalara ekran kartlarına islemcilerine ama meslek hakkında bir fikrim yok. Ayrica mühendisliğe karşıda on yargılarım var. Çünkü tanıdığım çoğu mühendisin işleri iyi gitmiyor çoğu işlerinin kötü gittiğinin her şeyin pahalı olduğunu söylüyor. Aklimda mimarlık da var ama emin değilim geleceğin mesleklerinin yazılım gibi meslekler olduğunu söyleyenler var ayrıca şahsen teknoloji ile ilgili bir meslek isterim fakat bundan da emin değilim yani anlicaginiz kafam çok karışık henüz meslekler hakkında bir şey bilmediğim için mi bilmiyorum. Ama daha bir hedefim yokiken sınavda nasıl başarılı olacağım onu da bilmiyorum. Sizin düşünceleriniz nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kesinlikle yazılım konusunda kendini geliştirmeni ve o yönde ilerlemeni tavsiye ederim. çünkü teknoloji çağındayız, her şey dijital ve yazılım konusunda Türkiye'de büyük bir açık var, eğer bilgisayara ve yazılıma ilgin varsa, gelecekte bu işi severek yapacağını düşünüyorsan, sayısal zekan iyiyse, yolun açık olsun. :)

Kafandaki meslekleri belirle ve git bir hafta çalış herbirinde yada detaylı araştır. Nasıl çalışıyorlar, neler yapıyorlar, neyin nesidir diye. Çoğu zaman dışarıdan göründüğü ve duygulduğu gibi olmuyor işler.

Isini iyi yaparsan her turlu para kazanirsin. Kardesim doktor, ben bilgisayar muhendisiyim. Onun kazandigi para kadar ben maas veriyorum.

Ama bilgisayara ya da parcalara ilgi duymakla olacak sey degil. Muhendislik icin bir seylerin nasil calistigini, nasil gelistirilebilecegini merak eden karakterde olmalisin. Ayrica Turkiye de hangi uniden doktor oldugun cok onemli degil. Ama muhendislikte malum 3-4 okul disinda isin zor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı