Hangi meslek lisesi tercihe yazılmalı?

Mezun olalı 4 sene oluyor ondan mütevellit çevre değişmiş olabilir ama benim zamanımda çevre düzgündü. Bahçesi falan da geniş. Oranın disiplin kurulu başkanı da bizim bölüm hocamızdı, ondan dolayı tas kafa gezip insanların huzurunu bozmak biraz sıkıyordu.

İstanbul'da değilim ama meslek lisesi mezunuyum, benim girdiğimde sene atp AMP diye bölümler gelmişti atp bölümlerine LGS puanıyla AMP bölümlerine düz ortaokul ortalamasıyla giriliyordu ve AMP bölümlerinde bayağı rezil öğrenciler vardı ders açısından değil de tiplemeler olarak, ben makine bitirdim atp ye girmiştim yanlışlıkla kardeşin elektrik istiyorsa elektrikte atp de var, bence bilişim yerine LGS puanıyla elektriğe gitsin merakı varsa makine bölümüde olur. Bilişime gidecekse okuldaki ile yetinmemesi lazım evdede kurs veya kendi çapında kendini geliştirmesi lazım ama elektriğe giderse çok sıkıntı olmaz, atp bölümlerinde kültür dersleride var yani normalde mesleklerde belirli bir sınıftan sonra staj başlar okul 2 3 güne düşer ama atplerde bu yok hatta 12. sınıfta tamamen meslek dersleri kalkıyor düz Anadolu lisesi derslerine dönüyor ben son sene haftada 10 saat matematik 9 saat edebiyat alıyordum ama şöyle bir şeyde var meslek dersleri bayağı bir yorucu, kardeşinin bunu bilmesi lazım haftada 2 gün meslek derslerine ayrılıyor, bir günün tamamı yani 10 ders bölüm dersi diğer günde 4 veya 7 ders arası bölümün diğer dersini görüyorsun ben makineda 10 ders atölye diğer günde 7 ders çizim dersleri alıyordum ve yorucu oluyordu özellikle atölye dersleri öğle arası ve 2 mola hariç bütün gün ayakta eski tornalarla parça işlerdik okul çıkışı eve gittiğimde ayaklarım işlevini yitirirdi, elektrik bölümünde oturarak oluyor diye biliyorum genellikle pano bağlantısı yapıyorlar ve iyi bir yere girerse gayet iyi para alır yine kendisini geliştirmesi lazım ama bence elektrik daha mantıklı düz gidip gelsin üniversite olarak da 2 yıllık teknikerlik okusa bile işe girdiğinde düşük paralar yerine daha güzel paralar kazanır, makineye gidersede kesinlikle çizim derslerinin üstüne düşür ileride ciddi anlamdan deli paralar kazanır halk eğitim merkezleri kursları var bitince sınava sokuyorlar geçerse ek diploma veriliyor CV'si için gayet iyi bir şey olur, size kalmış ama benim düşüncem atp elektrik veya makine bölümleri.

Sağolun hocam akşam eve geldiğinde okutacağım mesajınızı ona göre gene bir düşünsün

Aynı şekilde istanbul da değilim ama bilişim okudum amp de. Bir sorun varsa alabilirim.

Aynı şekilde İstanbul da değilim ama bilişim okudum AMP de. Bir sorun varsa alabilirim.

Hocam bilişim sayısal ağırlıklı bir bölüm diye biliyorum ama hiç sözel bir başlığı yok mu yani full sayısal ağırlıklı mı?

Hocam bilişim sayısal ağırlıklı bir bölüm diye biliyorum ama hiç sözel bir başlığı yok mu yani full sayısal ağırlıklı mı?
Hayır. Bu söylediğiniz şeyi gerek hocalarımla gerek müdürlerle çok konuştum ama nafile. 12. sınıfta ayt din, ayt edebiyat gibi dersler aldık. Ama hocalarımız durumu anlayıp sınavlarda falan hiç zorlamadı. Hatta cevapları bile verdiler diyebilirim. Staj yılımızda 3 gün staj 2 gün okul yapıyorduk ama hiç okula gitmedim sınavlar harici. Müdürler devamsızlıktan falan bırakmadılar. Anlayacağınız tamamen karışık. 9-10-11 de matematik aldık ama 12 de almadık. aynı şey fizik kimya biyoloji için de geçerli. Rehberlik hocamız bunun sebebinin bu okulların üniversite için olmadığını, mezun olduktan sonra direkt meslek diplomanı kullanarak çalışması için adam yetiştirdiğini söyledi.

Yani eğer üniversite düşünüyorsanız kesinlikle iyi bir dershaneye ihtiyacınız var.

Hocam ben bitirdim okulu kardeşim için açtın konuyu ama teşekkür ederim okuttum ona.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…