Hangi meslek seçilmeli?

Ahmsef

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Bu sene hazırlık okumakla beraber 10. sınıfım. Hep hedefin ne diye soruluyor fakat ben hiç kesin bir hedef belirleyemedim. 2 yıl kısa mı uzun bir süre mi bilmiyorum fakat hangi mesleği seçeceğim hala kesin değil. Genellikle bizim liseden ilk 10 bine giriliyor sınavda ve benim büyük ihtimal hedef en az ilk 5K falan olacak. İstanbul'da okuyacağım da kesin gibi. Matematikle ilgili bir bölüm seçerim büyük ihtimal matematiği sevdiğimden fakat hiç de kesin bölüm seçemedim. Hangi mesleği seçmeliyim?

Merhaba arkadaşlar. Bu sene hazırlık okumakla beraber 10. sınıfım. Hep hedefin ne diye soruluyor fakat ben hiç kesin bir hedef belirleyemedim. 2 yıl kısa mı uzun bir süre mi bilmiyorum fakat hangi mesleği seçeceğim hala kesin değil. Genellikle bizim liseden ilk 10 bine giriliyor sınavda ve benim büyük ihtimal hedef en az ilk 5K falan olacak. İstanbul'da okuyacağım da kesin gibi. Matematikle ilgili bir bölüm seçerim büyük ihtimal matematiği sevdiğimden fakat hiç de kesin bölüm seçemedim. Hangi mesleği seçmeliyim?
Hangi dersleri yapabiliyorsan ona göre bölüm seç. Sonra da mesleklere bak. Sana uygun mu yapabilir misin sever misin parası iyi mi uzun ömürlü mü diye sonra onları ele. En sona kalanları da yazarsın.

1. mühendislik alanları.

• Bilgisayar mühendisliği: Yazılım geliştirme, yapay zeka, veri analizi, sistem tasarımı.
• Elektrik-elektronik mühendisliği: Telekomünikasyon, enerji sistemleri, devre tasarımı, savunma sanayisi.
• Endüstri mühendisliği: Süreç optimizasyonu, üretim planlama, yönetim danışmanlığı.

2. finans ve ekonomi.

• Finansal analist: Bankacılık, borsa analistliği, yatırım yönetimi.
• Aktüerlik: Sigorta risk hesaplama, emeklilik planlamaları, finansal risk yönetimi.
• Ekonomist: Ekonomik analiz, veri yorumlama, kamu veya özel sektörde ekonomik danışmanlık.

3. veri ve analitik.

• Veri bilimcisi: Büyük veri analizi, makine öğrenimi modelleri geliştirme, iş stratejileri oluşturma.
• İstatistikçi: Veri toplama, analiz yapma, araştırma projelerinde çalışmak.
• Yapay zeka uzmanı: Algoritma geliştirme, robotik, otomasyon sistemleri.

4. akademik ve araştırma.

• Matematikçi: Teorik matematik çalışmaları, üniversitelerde öğretim üyeliği.
• Fizikçi: Teorik ve uygulamalı fizik alanında araştırmalar.

5. teknoloji ve inovasyon.

• Yazılım geliştirici: Mobil ve web uygulama geliştirme, oyun programlama, siber güvenlik.
• Robotik mühendisi: Otomasyon sistemleri, robotik teknolojileri geliştirme.

6. eğitim ve danışmanlık.

• Öğretmenlik: Ortaokul, lise veya üniversitelerde matematik öğretmenliği.
• Eğitim danışmanı: Öğrenciler için sınav hazırlık koçluğu, müfredat geliştirme.

Bu alanlar geniş yelpazede iş imkanları sunduğu için, ilgi alanlarına göre seçenekleri daraltabilirsin. Özellikle mühendislik ve veri analizi gibi alanlar, günümüzde en çok talep gören mesleklerden.

1. mühendislik alanları.

• Bilgisayar mühendisliği: Yazılım geliştirme, yapay zeka, veri analizi, sistem tasarımı.
• Elektrik-elektronik mühendisliği: Telekomünikasyon, enerji sistemleri, devre tasarımı, savunma sanayisi.
• Endüstri mühendisliği: Süreç optimizasyonu, üretim planlama, yönetim danışmanlığı.

2. finans ve ekonomi.

• Finansal analist: Bankacılık, borsa analistliği, yatırım yönetimi.
• Aktüerlik: Sigorta risk hesaplama, emeklilik planlamaları, finansal risk yönetimi.
• Ekonomist: Ekonomik analiz, veri yorumlama, kamu veya özel sektörde ekonomik danışmanlık.

3. veri ve analitik.

• Veri bilimcisi: Büyük veri analizi, makine öğrenimi modelleri geliştirme, iş stratejileri oluşturma.
• İstatistikçi: Veri toplama, analiz yapma, araştırma projelerinde çalışmak.
• Yapay zeka uzmanı: Algoritma geliştirme, robotik, otomasyon sistemleri.

4. akademik ve araştırma.

• Matematikçi: Teorik matematik çalışmaları, üniversitelerde öğretim üyeliği.
• Fizikçi: Teorik ve uygulamalı fizik alanında araştırmalar.

5. teknoloji ve inovasyon.

• Yazılım geliştirici: Mobil ve web uygulama geliştirme, oyun programlama, siber güvenlik.
• Robotik mühendisi: Otomasyon sistemleri, robotik teknolojileri geliştirme.

6. eğitim ve danışmanlık.

• Öğretmenlik: Ortaokul, lise veya üniversitelerde matematik öğretmenliği.
• Eğitim danışmanı: Öğrenciler için sınav hazırlık koçluğu, müfredat geliştirme.

Bu alanlar geniş yelpazede iş imkanları sunduğu için, ilgi alanlarına göre seçenekleri daraltabilirsin. Özellikle mühendislik ve veri analizi gibi alanlar, günümüzde en çok talep gören mesleklerden.
Teknoloji ve matematikel ilgiliyim genellikle. Bilgisayarlara çocukluğumdan beri ilgim olmuştur. Ayrıca daha çok kendi işini kurabileceğin meslekler daha ilgimi çekiyor.

Hangi dersleri yapabiliyorsan ona göre bölüm seç. Sonra da mesleklere bak. Sana uygun mu yapabilir misin sever misin parası iyi mi uzun ömürlü mü diye sonra onları ele. En sona kalanları da yazarsın.

Daha geleceğe yönelik meslekler benim için iyi olur diye düşünüyorum. Paraya tapan birisi değilim.

Teknoloji ve matematikel ilgiliyim genellikle. Bilgisayarlara çocukluğumdan beri ilgim olmuştur. Ayrıca daha çok kendi işini kurabileceğin meslekler daha ilgimi çekiyor.
Öyle de o işler kolay değil. Çok maliyetli. Borç altına girip komple işi paçayı kurtarmak vardır, birde onca işe rağmen batmak ve iyice dibe çökmek vardır. %50-%50 ihtimal. Ya yükselceksin yada batacaksın. Kendi işini kurma değlde zaten olan ama sevebileceğin şeylere bakmanı tavsiye ederim. Çok ballı bir insansan tanıdıkların vb varsa uzman olarak belki bir dene derim o dediğini. Matematik vb dersen sayısal seçeceksin. Sonra da mesleklere bakacaksın.

Daha geleceğe yönelik meslekler benim için iyi olur diye düşünüyorum. Paraya tapan birisi değilim.

Hocam önemli olan zaten paraya tapmak değil. Kazandığın parada önemli. Sevdiğin işi ve yapabildiğin işi yapmak da önemli. Bunların hepsi yaptığın işte varsa ne mutlu sana.

Öyle de o işler kolay değil. Çok maliyetli. Borç altına girip komple işi paçayı kurtarmak vardır, bir de onca işe rağmen batmak ve iyice dibe çökmek vardır. %50-%50 ihtimal. Ya yükselceksin ya da batacaksın. Kendi işini kurma değlde zaten olan ama sevebileceğin şeylere bakmanı tavsiye ederim. Çok ballı bir insansan tanıdıkların vb varsa uzman olarak belki bir dene derim o dediğini. Matematik vb dersen sayısal seçeceksin. Sonra da mesleklere bakacaksın.

Sayısal seçeceğim zaten %100.

Teknoloji ve matematikle ilgili meslekler oldukça ilgi çekici. Bilgisayarlara olan ilgi, girişimcilik için de fırsatlar sunuyor. Kendi işini kurabilme imkanı sunan kariyer yollarını araştırmak faydalı olabilir.

Hocam konu çok saçma. Senin kim olduğunu bilmiyoruz, kişilik özellikler, fiziksel özellikler, neyle ilgileniyorsun, neye ilgin var bunları bilmiyoruz. İleride nasıl bi hayat istiyorsun. Konu çok kısıtlı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı