Öncelikle merhaba arkadaşlar, ben gerek babamın mesleği gerekse amcamın mesleğinden dolayı inşaata ilgi duyan bir insanım. Fakat aynı zamanda arabalara ve bilgisayara da ilgi duyuyorum. Babam mobilya (gardırop mutfak dolabı gibi işler) cam balkon ve alüminyum işleriyle uğraşıyor. Amcam da pvc pimapen doğrama işleriyle uğraşıyor. Şimdi öncelikle ben bursada okuyan bir 9.sınıf motor bölümü öğrencisiyim, fakat okula gelmeden önce uçak bölümüne gitme amacıyla bu okula gelmiştim. Sonradan üniversite okumaktan vazgeçtim ve 1.sıraya motor 2ye uçak bölümünü yazdım. Daha sonrasında motor bölümüne girdim ve ortamı az çok gördükten sonra (yağ kir) çok da gitmek istemediğimi fark ettim. Farklı bir okulda bilişim bölümüne giden arkadaşım yanıma gel dedi ve çok samimi olduğum bir kuzenimle konuştum, gidebilirsin siber güvenlik okursun dedi. Ben inşaat mühendisliği veya yazılım mühendisliği okumak istiyorum fakat babam motor tamirinde para var motor bölümünü öğren diye ısrar ediyor. Benim için yazılım mühendisliği veya inşaat mühendisliği hiç fark etmez ikisine de gitmek isterim. Babamı da çok kırmak istemiyorum ama motora da gitmek çok istemiyorum.
Şu an aklımdaki plan 10.sınıfta bilişim bölümüne gidip 12.sınıfta sınava hazırlanmak saha sonrasında sınava girerim yazılım veya inşaat mühendisliği hangi bölümü kazanırsam o bölümün üniversitesini okur ve mezun olurum diye düşünüyorum. Fakat babam çok da o yönde bakmıyor yazın sanayiye git işi öğren diyor. Sizce ne yapmalıyım? Mobilya işini de severek yapıyorum ama büyük bir firma olmadığımız için ve kışın işler az olduğu için babam bu mesleği seçme diyor. Sizce ne yapmalıyım? İnşaat mühendisliği dışında mimarlık dekorasyonculuk gibi dallara da gidebilirim. Aynı şekilde yazılım okuyup siber güvenlik uzmanı, web geliştiriciliği, uygulama geliştiriciliği de yapabilirim. Veya tamamen bilgisayara yönelip bilgisayar tamircisi de olabilirim. Yani bunlar yapmayı istediğim meslekler. Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız?
Şu an aklımdaki plan 10.sınıfta bilişim bölümüne gidip 12.sınıfta sınava hazırlanmak saha sonrasında sınava girerim yazılım veya inşaat mühendisliği hangi bölümü kazanırsam o bölümün üniversitesini okur ve mezun olurum diye düşünüyorum. Fakat babam çok da o yönde bakmıyor yazın sanayiye git işi öğren diyor. Sizce ne yapmalıyım? Mobilya işini de severek yapıyorum ama büyük bir firma olmadığımız için ve kışın işler az olduğu için babam bu mesleği seçme diyor. Sizce ne yapmalıyım? İnşaat mühendisliği dışında mimarlık dekorasyonculuk gibi dallara da gidebilirim. Aynı şekilde yazılım okuyup siber güvenlik uzmanı, web geliştiriciliği, uygulama geliştiriciliği de yapabilirim. Veya tamamen bilgisayara yönelip bilgisayar tamircisi de olabilirim. Yani bunlar yapmayı istediğim meslekler. Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız?