Hangi meslek?

Deneyimli yakup

Hectopat
Ne meslek olacağıma hala karar veremedim.
8. Sınıfa geçtim.
Her sene takdir alan zeki bir öğrenciyim.
Çalışmayı pek sevmem.
Maaşının güzel olduğ bir meslek arıyorum.
Aklımdakiler: pilot, askeriye de yüksek rütbe.

Merhaba, öncelikle başarılarının devamını dilerim. 🙃

Bana soracak olursan, yapmayı sevdiğin bir işi tercih etmen gerektiği düşüncesindeyim. Peki nasıl öğrenebilirim? Şeklinde soracak olursan da, elindeki imkanlarla ve aileninde desteğiyle birkaç sektörde stajyer / çırak olarak çalışırsan belki birşeyler olabilir senin için.

Daha sonraları her gün işe giderken, çalışırken daha pozitif gitmeni sağlayacağına inandığım bu tavsiyelerimi değerlendirmeni öneririm.

İyi akşamlar 🖐

Para ve daha rahat bir hayat istiyorsan sivil pilotluk dusun. Askeriye, rahat adamlara göre değildir. Aslında bakarsak pek çalışmayı sevmeyen biri havacı olamaz. Havacılıkta eğitim bitmez çünkü. 50 yaşında bile gireceğin sinavlar, testler, mülakatlar olacaktır. Sürekli kendini guncellemelisin.

Havacılık alanında biri olarak söylüyorum. Bunları bir dusun.

Hayatta bana göre 300-400 yolcuyu taşımaktan daha prestijlisi savaş uçağı pilotu olmaktır. Mesleğin nedir sorulduğunda, F-16 pilotuyum dedin mi akan sular durur. Hava Harp Okulu'nu kovalayın.

images-19.jpeg

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı