Hangi Nutuk alınmalı?

Zinederon

Kilopat
Yer
Ordu, Fatsa
Daha fazla  
İki yayın arasında kaldım. Sayfa olarak aralarında çok fark var. İlk olanı almayı düşünüyorum ama çoğu kişi İş Bankası'nın olanını önermiş. Hangisi daha akıcıdır? Kimi de düzenlenmiş halinin çok düz olduğunu eski halinin farklı hissettirdiğini söylemiş.

Nutuk (Kutulu) Ciltli (Kapak değişebilir) Nutuk (Kutulu) Ciltli (Kapak değişebilir) : Mustafa Kemal Atatürk: Amazon.com.tr: Kitap

Nutuk: Gençler İçin Fotoğraflarla (Kapak Değişebilir) Nutuk: Gençler İçin Fotoğraflarla (Kapak Değişebilir) : Mustafa Kemal Atatürk: Amazon.com.tr: Kitap

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam İş Bankası yayınları alın. Diğeri hem çok gereksiz pahalı, hem de ciltli. Bilmiyorum, ciltli kitaplara ben iyi bakamıyorum. İçerik yerine dışa önem veriliyor. Kitapların içerisi önemli.

Fiyatlar fiyatlar. :/

Eski hali elbette farklı hissettiriyor. Günümüz kelimelerinden biraz daha uzak bir yapısı var. Sözlük olmadan okumak marifet ister.

Eğer Nutuk okumadıysanız ve okumak için alıyorsanız İş Bankası öneririm. Okurken az çok kolaylık sağlıyor.
Eğer okuduysanız ve kütüphanenizde bulundurmak için alıyorsanız ciltli öneririm. Tabii es geçmemek lazım, vaktiniz bolsa ve sözlüğe bakmaktan dikkatim dağılmaz derseniz her halükarda ciltli derim.

Günümüz Türkçesi açısından Nutuk = Söylev isimliler daha iyidir.
Bende İnkılap Kitabevi baskısı var.

Teşekkür ederim hocam. Ciltli kitabı okumak bana da zor geliyor ama Atatürk'ün kaleminden yazıldığını bilmek ve o eski Türkçe ayrı hissettirir diye Ciltli ye bakmıştım.

Teşekkür ederim hocam ama çok yeni Türkçe olmasına gerek yok. Arada sözlük kullanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…