Hangi özgür ve açık kaynak yazılım projelerine destek oldunuz?

Makaleler
1
Merhaba arkadaşlar. Öncelikle bu konuyu özellikle bu foruma açtım çünkü özgür ve açık kaynak yazılım (foss) kullanıcıları genelde bu bölümde takılıyor. Tabii bu durum biraz kısıtlama anlamına geliyor olabilir. Neyse, sorumuza gelelim. Bugüne kadar hangi özgür ve açık kaynak projelere -kullanmak dışında- destek oldunuz? En kolay yöntemler olan tanıtım-duyuru ve bağış da olabilir, amansız bir kodlayıcı da olabilirsiniz. Herhangi bir kısıtlama yok soruda.

Ben, sanırım şimdiye kadar yalnızca Firefox'un çevirisine katkıda bulundum. Bunun dışında aklıma gelen yok şimdilik.

Ubuntu dağıtımına her zaman bir pozitif hislerim olmuştur. İlk defa Linux'u onun sayesinde öğrenmiştim bana çok şey katmıştı zamanında. Ciddi tecrübeli forumu da var. Hiç acaba şunu nasıl yaparım gibi bir düşüncem de olmadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hep hata raporluyorum. Krita, Kubuntu'da kapanışta çöküyordu, raporladım, aynı sorun diğer bilgisayarımda da oldu onu da raporladım. Artık çözsünler şunu.

Onun dışında yakın çevreme her zaman GNU/Linux'u öneriyorum, överek anlatıyorum. Olabildiğince yaymaya çalışıyorum.

Görürüz de şevke geliriz, biz de çalışmaya başlarız belki.

Hadi beni kafaya aldın isim vermeden bir kaçını anlatayım bari.
Distrowatch sitesinin ilk elli içinde yer alan bir dağıtımın geliştirici üyeliğini yaptım. Yine Distrowatch sitesinde ilk elli içinde yer alan başka bir dağıtımın çevirisine katkıda bulundum. Geliştirici olmak için başvuran bir çok arkadaşı çeşitli dağıtımlara yönlendirdim. Uzun yıllar bir yandan öğrenmeye çalışırken bir yandan da öğrendiklerimi makale olarak paylaşmaya çalıştım. Bir kaç dağıtımın gelişimi için alfa sürümlerinde kobaylık yaptım. Yardım desen zaten yine uzun yıllardır asıl işim gibi bir şey oldu, Technopat sitesine belki de bunun için üye olmuşumdur. Eh,söylemesi ayıp değilse kendi kararımca kendi dağıtımımı paylaşıyorum.
Bu arada yazılımcı olmadığımı her şeyi araştırma ve deneme-yanılma yoluyla yaptığımı belirteyim

Asıl işiniz nedir, özel değilse?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…