Hangi Oyunlara Başlanmalı?

Ahmet_

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar sizlere danışmak istediğim bir konu var.

Seri halinde piyasaya sürülmüş oyunlardan son çıkanı mı oynamak mantıklı yoksa hikaye açısından bir kaç oyun geriden başlayıp film serisi gibi sıradan mı gidilmeli?

Örnek olarak; Assasin Creed, GTA, Crysis, Battlefield, Call of Duty, Need for Speed, The Witcher, FarCry, Total War, Civilization, Diablo gibi oyunlar verilebilir.

Hepsinin çıkış tarihi aynı değil tabi ki çok eski olanları PC çalıştırsa dahi oynanmaz burda hemfikir olacağımızı düşünüyorum.

Mesela 2003'ten sonra çıkanlardan başlanır veya 2008 altındakilere hiç bulaşma zaman kaybıdır gibi bir genelleme yapılabilir mi?

Oyun bazında da tavsiyelerinize açığım arkadaşlar(şu oyunda şu versiyondan itibaren oynayabilirsin şeklinde.)

Şimdiden herkese teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Burada sana söylenecek şeylerin bir etkisi yok. Örneğin ben hayatımda hiç LoL veya Dota oynamadım çünkü hoşuma gitmiyor. Senin de hoşuna gitmiyorsa sana LoL oyna desem ne yarar ? Bana kalırsa her oyunun artı ve eksi yönleri var. Call of Duty Modern Warfare serisi efsanedir. Battlefield ise savaş alanında sunduğu geniş seçenekler yüzünden iyidir. Bence 2011'de çıkmış Battlefield 3, 2015'te çıkan Black Ops 3'ten iyidir.

Ucu açık ve kesin bir sonuç çıkarılamayacak bir soru. Öncelikle şahsen ben bir oyuna başlamak istiyorsam ve o oyun bir seri oyunu ise kesinlikle en başından satın alır oynarım. Daha eski grafikli veya daha az eğlenceli olabilir ama seri oyunu sonuçta. Örnek olarak Witcher 3'ü hala satın almadım ve almamak için zor tutuyorum kendimi bunun sebebi henüz ilk oyunu bitirmemiş olmam. Sırf Witcher 3 oynayabilmek için daha önceki 2 oyunu satın aldım ve ilkinden başladım. Toplam oyun sürem 30 saate ulaştı ama istisnasız her şeyi yaparak gitmeye çalışıyorum ki bu bir RPG oyunu yani yapacak çok şey var.

Kimi oyuncular bu benim yaptığımı takdir edip buna benzer şeyler yaparken kimileri bundan haz etmez ve gereksiz olduğunu düşünür. Herkesin keyfi bilir istediğin gibi oynayabilirsin benim verebileceğim tavsiye asla ama asla bir oyunu her şeyden önce grafiklerine göre yargılama en çok zararı buradan görürsün.

Hepsinin çıkış tarihi aynı değil tabi ki çok eski olanları PC çalıştırsa dahi oynanmaz burda hemfikir olacağımızı düşünüyorum.

Sırf grafiklerini beğenmediği için eski oyunlara şans vermeyen bir arkadaşım çok sonraları bundan pişman olmuştu.

Burada sana söylenecek şeylerin bir etkisi yok. Örneğin ben hayatımda hiç LoL veya Dota oynamadım çünkü hoşuma gitmiyor. Senin de hoşuna gitmiyorsa sana LoL oyna desem ne yarar ? Bana kalırsa her oyunun artı ve eksi yönleri var. Call of Duty Modern Warfare serisi efsanedir. Battlefield ise savaş alanında sunduğu geniş seçenekler yüzünden iyidir. Bence 2011'de çıkmış Battlefield 3, 2015'te çıkan Black Ops 3'ten iyidir.

Konu başlığında aslında yazdığımı hatırlıyordum ama sanırım yazmamışım. Seri oyunlar hakkında sormuştum sorumu. yazdıklarım da potansiyel olarak oynamak istediğim oyunlar. Dahası da olabilir örnek olsun diye yazdım sadece. Yani burada deneyimli arkadaşların söyleyecekleri benim için önemli ki zaten siz de bir örnek vermişsiniz teşekkür ederim.

Ucu açık ve kesin bir sonuç çıkarılamayacak bir soru. Öncelikle şahsen ben bir oyuna başlamak istiyorsam ve o oyun bir seri oyunu ise kesinlikle en başından satın alır oynarım. Daha eski grafikli veya daha az eğlenceli olabilir ama seri oyunu sonuçta. Örnek olarak Witcher 3'ü hala satın almadım ve almamak için zor tutuyorum kendimi bunun sebebi henüz ilk oyunu bitirmemiş olmam. Sırf Witcher 3 oynayabilmek için daha önceki 2 oyunu satın aldım ve ilkinden başladım. Toplam oyun sürem 30 saate ulaştı ama istisnasız her şeyi yaparak gitmeye çalışıyorum ki bu bir RPG oyunu yani yapacak çok şey var.

Kimi oyuncular bu benim yaptığımı takdir edip buna benzer şeyler yaparken kimileri bundan haz etmez ve gereksiz olduğunu düşünür. Herkesin keyfi bilir istediğin gibi oynayabilirsin benim verebileceğim tavsiye asla ama asla bir oyunu her şeyden önce grafiklerine göre yargılama en çok zararı buradan görürsün.

Sırf grafiklerini beğenmediği için eski oyunlara şans vermeyen bir arkadaşım çok sonraları bundan pişman olmuştu.

yani şimdi GTA 1-2 gibi iki boyutlu oyunları oynamanın pek bir kazancı olduğunu sanmıyorum ondan dedim onu :)

Şu oyunda eskileri oynamana gerek yok zaten gelişerek bu seviyeye geldi diyebileceğiniz oyun var mı? Mesela The Elder Scrools: Skyrim oynamış biri olarak önceki versiyonları oynamadığım için bir şey kaybetmiş miyimdir?

Veya şu seriyi mutlaka baştan başla hikayesi alakalı dediğiniz oyun var mı? mesela Assasins Creed öyle geliyor bana öyle mi acaba bilmiyorum.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı