Hangi panel monitör alınmalı?

xMarshallD

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Ben yakın zamanda monitor almayı düşünüyorum şu an VA kullanıyorum. Dizi ya da film izlemiyorum genelde Valorant oynuyorum arada arkadaşlar çağırırsa minrcraft, The Forest, Fall Guys. Sizce hangi panel? TN ya da IPS düşünüyorum. NVIDIA renk ayarı falan yapıyorum.

FPS bazlı oyunlar için VA bence.

Valorant'ı profesyonel olarak oynamıyorsan, hiçbir iddian yoksa IPS panel işini görecektir.

TN panel almak FPS oyunları oynasan bile mantıksız. Genelde FPS türü oyunlar için VA daha iyi olur gözü yormaması açısından ama renk ayarları yapabiliyorsun sonuçta ve oynadığın harici oyunlar var, IPS alman daha iyi olur.

Açıkçası benim de en çok merak ettiğim konulardan biri bu. Şahsen VA panel kullanıyorum tek iyi tarafı siyah ve beyazı çok ayırt edici bir şekilde gösteriyor olması. IPS panelde bu tam tersine bir durum yaratıyor. IPS panel gördüğüm kadarıyla oyun içi renklerde çok başarılı. TN'ye gelince hiçbir fikrim yok.

FPS bazlı oyunlar için VA bence.

En yavaş panel türü diyorlar IPS mi VA mi daha yavaş.

Bende hiç IPS kullanamdim.

Almak istediğim ASUS TUF VG259QR vardı vatan da 1 günde 3.5kdan 5.5k olunca...

VA panellerin çoğunda ghosting oluyor, ne anlatıyorsunuz ? 1ms gtg IPS panallere bakabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…