Hangi proglama dili bana uygun?

YAVUZKAGAN

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba, 9. sınıfım. Programlama öğrenmek istiyorum. 3D modellemede iyiyim ve çok seviyorum. Unreal Engine ile oyun yapmayı denedim ama yapamadım. Fazla uğraştığım söylenemez. MBlock'da çok iyim. Algoritmada iyiyim. Ama artık sınırladığını farkettim.C#'a başladım. Ancak öğrendiklerimle terminalde hesap makinesi yapmaktan ileri gidemedim. Arduino da büyük oranda öğrendim. Zaten mblok ile de Arduino kullanıyordum. Ne istediğimi tam bilmiyorum. Daha çok nesnelerin interneti, görüntü işleme ve robotik ilgimi çekiyor. Kafam çok karışık. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Her türlü öneriye açığım.

Son düzenleme:
Dediğin gibi kafan çok karışık. Önce bir alan seçmeye odaklan. Ondan sonra o alanda işe yarayan bir programlama dili üzerine yoğunlaş.

Arduino C++ diline çok benziyor... Deneyebilirsin öğrenirsen çok şey yaparsın.
Başarılar dilerim.

Görüntü işleme, nesnelerin interneti ve robotik alanları daha çok Python dili ile hazırlanıyor, incelemenizi öneririm.

Arduino C++ diline çok benziyor... Deneyebilirsin öğrenirsen çok şey yaparsın.
Başarılar dilerim.

Arduino zaten C++.

Görüntü işleme, nesnelerin interneti ve robotik alanları daha çok Python dili ile hazırlanıyor, incelemenizi öneririm.

Arduino zaten C++.

Bağlantısını çözemiyordum ama ikisine de bir ara çok sarmıştım oradan biliyordum benzerliklerini
Sağ olasın aydınlandım.

Bağlantısını çözemiyordum ama ikisine de bir ara çok sarmıştım oradan biliyordum benzerliklerini
Sağ olasın aydınlandım.

Aslında birden fazla alanda çok yönlü bir durum söz konusu. 3D modelleme, C# ile masaüstü programlama, otomasyon (Arduino) ve Python. Seçenekleriniz çok fazla biraz daha azaltıp örneğin C# ile masaüstü programlama alanında gelişmek istediğinizi söylerseniz daha iyi yardımcı olabileceğimizi düşünüyorum.

Hocam ben değil de konuyu açan arkadaşa yardımcı olmak lazım. Ben lise yıllarımda uğraşmıştım oradan hatırlıyorum.

Hocam ben değil de konuyu açan arkadaşa yardımcı olmak lazım. Ben lise yıllarımda uğraşmıştım oradan hatırlıyorum.

Pardon konu sahibi sandım sizi, kar efekti sağ olsun "KS" görünmüyor... Hoşuma da gidiyor kapatasım yok.

Pardon konu sahibi sandım sizi, kar efekti sağ olsun "ks" görünmüyor... Hoşuma da gidiyor kapatasım yok.

Evet çok hoş bir hava katmış benim de forumdan çıkasım gelmiyor .

Arduino zaten C++.
Python da çok yavaş ve stabil değil diye duydum o yüzden C#'a yöneldim.Ama eğer bu işlerde kullanılıyorsa öğrenirim.Python öğrendikten sonra Micropython öğrenmem kolay olur mu sizce?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…