Hangi Programlama Dili Öğrenilmeli?

509918

Hectopat
Makaleler
1
Daha önce çok az bir şeyler yapmıştım. Hangi dil olduğunu hatırlamıyorum. Hangi dilden başlamalı?

Hangi dili öğrenmek konusu sizin hangi alanda gelişeceğinize göre değişen bir durumdur. Başlamak için programlama dilinden önce algoritmayı öğrenmeli eğerki öğrenilmişse python diğerlerine göre yeni başlayanlar için daha anlaşılır bir kod dizisine sahiptir.

Yani python'dan mı başlamalıyım?

Katılıyorum. Okulda C öğrenmiştik başlangıç seviyesinde. Daha sonra kendim başlangıç seviyesinde Python'a baktığımda daha anlaşılabilir bir kod dizimine sahip olduğunu düşünmüştüm.

Katılıyorum. Okulda C öğrenmiştik başlangıç seviyesinde. Daha sonra kendim başlangıç seviyesinde Python'a baktığımda daha anlaşılabilir bir kod dizimine sahip olduğunu düşünmüştüm.

Bu mesaja da katılıyorum, okullar da genellikle C ve Java öğretiliyor, Python aslında öğrenilebilecek en kolay dildir fakat bir getirisi fazla olmuyor.

Bence Python'a göre daha düşük seviyeli (özellikle C++,C#) ailesinden başlamak çok daha iyi olacaktır işin mantığını daha manuel yaparak öğrenirsen daha iyi olacaktır. En basitinden X = 5 yapmakla int X = 5 yapmak bence büyük farklılık. Düşük seviyeli bir dilden sonra Python gibi yüksek seviyeli dillere geçiş son derece kolay olacaktır. Tam tersi bir olayda ise zorlanılması muhtemeldir.

Aslında machine learning ve AI gibi gelecekte çok daha iyi olabilecek alanlarda kullanılabiliyor hocam. Keşke okulda Python öğretselerdi diye düşünüyorum

Python'u genellikle ülke de hack ve diğer kötü yönlü programlara kullanıyorlar fakat cidden dediğiniz gibi okullar da keşke Python öğretselerdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…