Selam. Ben kodlama öğrenmek istiyorum ama hangi dille başlayacağımı bilmiyorum. Forumda birçok konu var ama kimi Python diyor kimi C diyor kimi C# diyor kimi algoritma diyor kimi HTML-CSS diyor. Bu yüzden hangi dille başlıyacağıma karar veremedim. Bilgisayarda oyun ve program yapmak istiyorum. Şu anki hedefim bu.
Bu tamamen ne yapmak istediğinle alakalı bir seçim. Esnek bir dil istiyorsan Python seçebilirsin. Kolay bir dil. Ama C# mesela düzenli bir dildir. JavaScript de öyle. Python kadar esnek değiller.
Selam. Ben kodlama öğrenmek istiyorum ama hangi dille başlayacağımı bilmiyorum. Forumda birçok konu var ama kimi Python diyor kimi C diyor kimi C# diyor kimi algoritma diyor kimi HTML-CSS diyor. Bu yüzden hangi dille başlıyacağıma karar veremedim. Bilgisayarda oyun ve program yapmak istiyorum. Şu anki hedefim bu.
Oyun yapmak istiyorsan önce Python'u çöz, sonra Unreal Engine için C++ öğren.
C++ çok donanımlı ve hızlı bir dil. C# için bir şey diyemem ama bir C++ etmez.
Bilgisayarda oyun ve program yapmak istiyorum demişsiniz. O zaman C# ile başlayabilirsiniz. Unity ile oyun geliştirirsiniz. MAUI, WinUI gibi araçlar ile de masaüstü, mobil uygulamalar yapabilirsiniz.