Hangi Programlama Diliyle Başlamalıyım ?

3503

Kilopat
Şu an 8.sınıftayım. Yazılım mühendisi olmak istiyorum. Önceden hep bir dil öğrenmek istiyordum. Bu sene biraz göz attım. Bir sürü dile baktım ama karar veremedim. Biraz Python'a baktım. Şu dersteyim şu an:
Sıfırdan Python Öğreniyorum - Ders 14 - YouTube
Sizce başka dil mi öğrenmeye çalışayım yoksa Python devam mı edeyim ? Pek web programlama değil de oyun programlamaya yönelmek istiyorum. @BilgisayarKurdu düşüncelerini bekliyorum. Bu da kendi yazdığım hesap makinesi:
https://docs.google.com/file/d/0B0HA8BcQY47IQ2FhSnZUSVZmeFk/edit
Python 2.7.6 ile yazdım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Phyton öğren, bu sende yazılımsal mantığın temelini oluşturacak.
Sonra Basic dilini öğren. Gayet güzel ve çok başarılı bir dildir. Windows cihazını istediğin gibi kontrol etmeni sağlar.
Bu dilde uzmanlaştıktan, aklına gelen her şeyi yaptıktan sonra C#'a geç. Mantık olarak aynı ancak kod olarak biraz farklı ve zor bir dildir.
Biraz sıkılabilirsin ancak Phyton ve Basic ezbere bilirsen bu dilde çok eğlenceli gelecek.
Sonra yer yer gerçekleştiremediğin projeler, hayata geçiremediğin kodlar olacak. Bu noktada ümidine C++ yetişecek.
C++ bence yazılımın özüdür ve en zor dillerden biridir. C++'da bir işletim sistemi prototip'i bile oluşturabilirsin.
Sonra ister istemez kendini bir "Yazılım Mühendisi" olarak bulacaksın.
Kolay gelsin...

Son düzenleyen: Moderatör:
Adamın aklını karıştırmayın. Dostum açık kaynak yazılım geliştirebileceğin dillere yoğunlaş. Phyton olabilir kullanmadım ama çoğu Php geliştirici Phtyon'a yoğunlaşmış durumda. Ruby'de bizim ülkemiz de olmasa bile yanılmıyorsam Amerika'da yüksek oranda kullanılıyormuş. Yani geleceği gayet açık. Ayrıca Javascript öneririm. Şimdi birileri çıkıp Javascript'de dil mi diye lafa atlarsa kavga çıkar çünkü son zamanlar da gücüne ve kendisine çok çok ihtiyaç duyar oldum. Ve gayette başarılı bir hale geldiğini ve geleceğini ap açık ortaya koydu. Node.js ile zaten kanıtlandı. Tabi daha nice güzelliklerini unutmamak gerek. Son olarak da benim sevdiğim ve kullandığım geçmişi ve bir ağırlığı olan yeri geldiğinde kavga ettiğimiz yeri geldiğinde birlikte güldüğümüz PHP'yi önereceğim. Bir kalitesi ve ağırlığı var. Ama şu da var ki ortalığa düşmüş bir dil. Bunun da tek sebebi Php ile bir iş bile yapan herkes kendini Php geliştiricisi zannettiğinden. Ama tabi bir de senior Php geliştiriciler var. Kısacası sınırı yok adam akıllı düşünürde düzgün bir şeyler istersen PHP öneririm. Onun dışında girme bile. Not olarak Php kötülemiyorum sadece geliştiricilerin yarattığı kötülükleri belirtiyorum ki bende Php üzerinde yazılım geliştirmekteyim.

O zaman ben Python devam ediyim. Bide bu dediğiniz dilleri internette nerden öğrenebilirim ? Bir şey daha sorucam bende şu an Visual Studio 2012 Express var. Hangi kodu yazsam hep bir hata çıkıyor bazıları çalışıyor örneğin şu çalışmıyor (Vikipedi'den aldım )
# include <iostream>
using namespace std;

int
main ()
{
cout << "!!Merhaba Dunya!!" << endl;
return 0;
}

Şimdiden teşekkürler.

Ben de yazılım mühendisi olmak istiyorum. Ama baktım ki yol bayağı uzun.

En iyisi 10101010

Bu işi eğer ileride profesyonelce yapmak istiyorsan yok o dil güzel yok bu dil kötü bilmem ne gibi şeyleri düşünme. Sen bu işe en başta algoritma ve programlama mantığını öğrenerek adım atmak zorundasın. En başta bir kitap alabilirsin algoritma ve programlama mantığı üzerine eğer kitap okumayı sevmiyorsan internet bir eğitim setiyle işe başlayabilirsin. Sen zaten o mantığı kafanda düzgünce oluşturabilirsen bütün dillere hakimiyet sağlayabilirsin emin ol. Şuan Bilgisayar Programcılığı okuyorum lisede de programlama okudum ve şuan zorlanıyorum sebebi ise bu mantığı oturtmadan dilleri ezbere o dil güzel bu dil güzel değil diyerek işe atlamam oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…