Hangi PS4 modeli alınmalı?

Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Freelance Finansçı ve 2 Şirket sahibi.
Merhabalar, bir süredir beynimin içinde dolaşan bir fikir vardı sanırım artık hayata geçirme kararı alıyorum. PS4 alıp makineyı kırıp istediğim oyunları yükleyip oynamak istiyorum fakat konsollara fazla yabancıyım. Biraz bakınırken versiyonlarının farklı olduğunu gördüm örneğin en son karşıma çıkan sıfır ilanında PS 4 Slim 1 TB 9.00 versiyon diyor, nedir bu versiyonlar? Daha düşük bir versiyon alsam farkı ne? Çok bir şey istemiyoruz zaten, FIFA & Tekken & MK & Uncharted gibi oyunlar yükleyeceğim, hikayeli oyunları kendim oynayacağım diğer oyunları da arkadaşlarım geldikçe takılacağız. 4.000₺ - 4.500₺ gibi fiyat bandına görüyorum PS 4'leri sizce kafamdaki bu fikir için sıfır almaya değer mi yoksa temiz bir ikinci el bulup onu mu alsam?

Not: Zaten bilgisayarım çok iyi aslında istediğim her türlü oyunu oynayabiliyorum fakat kontrolcü bağladığımız zaman kasaya yakın kalmak gerekiyor malum. Ben de bu nedenle PS4 alıp hem istediğimiz mesafeden takılırız hem rahat olur diye düşündüm bu yüzden konsol istiyorum.
Not2: Son 1 yıldır çok iyi maaşlı bir işte çalışıyorum, bunun sayesinde yavaş yavaş hayalimdeki Gaming Setup'ı kuruyorum, şu an 2 monitör 1 televizyon ile birlikte odamın bir köşesi duvardan duvara masa olacak şekilde benim oyun bölgem, PS4 de bu Gaming Setup'ı bir nevi tamamlayacak bir etken.

Yani bu 2 not ile çok bilmiş arkadaşlara kısaca "alma demeyin, bu sizi ilgilendirmiyor, ben hangisini almalıyım diye soruyorum." demeye getiriyorum.

9.00 kırılıyor demek üstü kırılmıyor şu anlık sıfır almak saçma hocam PS4'ü sıfırı 2. el Pro fiyatında 9.0 alırsan kırabilirsin ama o cihazı internete baglayıp güncelleyedebilirsin problem yok.

Bulursanız Pro versiyonunu.
Bulamazsanız Slim versiyonunu.
Bütçenin çok altındaysa fat versiyonunu alabilirsiniz.
Kırma olayına gelince 9.00 sürüm ve altındakilere bakabilirsiniz.

Cihazı kırmayı planlıyorum, PS4 oyunları bana her zaman çok pahalı gelmiştir. Peki Pro ile düz PS4'ler arasında bir fark var mıdır? Mesela PS4 - PS4 Slim - PS4 Pro vs.vs.
Bulursanız Pro versiyonunu.
Bulamazsanız Slim versiyonunu.
Bütçenin çok altındaysa fat versiyonunu alabilirsiniz.
Kırma olayına gelince 9.00 sürüm ve altındakilere bakabilirsiniz.
Bütçe olarak bi 5-6bin kadar belirli kafamda, sıfır düşünüyordum o yüzden.

Son çıkan oyunlar pahalı fakat zaten güçlü bir sistemin var PS4 excleri oynarsın diye düşünüyorum onlarda indirimde son derece ucuz PC oyunlardan ucuz olduğu oluyor ben kırdırma taraftarı değilim PS4 sahibiyim şu an cihazı gece YouTube'a girmek için kullanıyorum ki kırdırınca internet yalan oluyor.

Gece YouTube'larını laptopumdan yapıyorum PS4 benim için tamamen Co-Op oyun ve PS4 exc. hikayeli oyunları oynayacağım bir platform olacak.
Sıfır almanızı önermem kırabileceğinizin bir garantisi yok.
2. el Pro'lara bakacağım yukarıda arkadaşın yaptığı yorumdan sonra fakat neden kırabileceğimin garantisi yok? Sürümden dolayı mı yoksa farklı bir nedeni mi var?

2. el Pro'lara bakacağım yukarıda arkadaşın yaptığı yorumdan sonra fakat neden kırabileceğimin garantisi yok? Sürümden dolayı mı yoksa farklı bir nedeni mi var?

Sürümden dolayı 9.00 üstü sürüm çıkarsa 5-6 ay beklersiniz.
Onun için özellikle sürümü 9.00 olan Pro ya da Slim versiyonlara bakabilirsiniz.
Önceliğiniz Pro olsun tabii.

Pro alırsanız eğer konsolu birkaç yıl daha fazla kullanırsınız. Ayrıca satacağınız zaman da daha değerli olur.

Şu anda kırılabilen en yüksek sürüm 9.00 sürümü, daha güncel sürümler kırılamıyor. Satın alırken illa 9.00 olanları almanıza gerek yok. Sürümü 9.00'dan düşük olan herhangi bir konsolu alabilirsiniz.

Sürümden dolayı 9.00 üstü sürüm çıkarsa 5-6 ay beklersiniz.
Onun için özellikle sürümü 9.00 olan Pro ya da Slim versiyonlara bakabilirsiniz.
Önceliğiniz Pro olsun tabii.
Mesela bunda sürüm vs. yazmıyor ve anladığım kadarıyla internete bağlı cihaz, yani 9.00 sürümünün üzerinde olma ihtimali var. Bunu "şu anlık" kıramam, kırılmasını beklemem gerekir doğru anladım sanırım. Tamamdır buna göre hareket edeceğim teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…