Hangi RAM'i almalıyım?

Bütçe
600

Teodis

Centipat
Daha fazla  
Intel(R) Core(tm) i3 CPU 530 @ 2.93GHz 2.93 GHz bilgisayarımdaki işlemci bu. Ekran kartı GTX 730, 2 adet 2 GB DDR3 1333Hz RAM var PC de. Artık Chrome mu bile açmıyor neredeyse. Bende 8 GB 1600Hz'a yükseltmek istiyorum. Bilgisayarıma "valueram 8 GB 1600MHz DDR3 RAM (kvr16n11/8s2)'' ve "8 GB DDR3 1600MHz ZL8GD31600C11 240-PIN" modellerini sordum uygun değil dediler. Neler uygun? Veya 8 GB'a yükseltebilir miyim? Cevaplarsanız sevinirim. Teşekkürler :))

Ekran görüntüsü 2023-08-24 152127.png

Anakart modelin ne ve sistemin biraz eski kalmış yüksek ihtimal ile dediğin RAM'ler olur fakat 1600MHz de çalışmaz en fazla 1333 MHz de çalışır
siz bana bütün bilgileri yazabilirmisiniz.

Intel(R) Core(tm) i3 CPU 530 @ 2.93GHz 2.93 GHz bilgisayarımdaki işlemci bu. Ekran kartı GTX 730, 2 adet 2 GB DDR3 1333Hz RAM var PC de. Artık Chrome mu bile açmıyor neredeyse. Bende 8 GB 1600Hz'a yükseltmek istiyorum. Bilgisayarıma "valueram 8 GB 1600MHz DDR3 RAM (kvr16n11/8s2)'' ve "8 GB DDR3 1600MHz ZL8GD31600C11 240-PIN" modellerini sordum uygun değil dediler. Neler uygun? Veya 8 GB'a yükseltebilir miyim? Cevaplarsanız sevinirim. Teşekkürler :))

Eki Görüntüle 1915283

Ayrıca 4 GB RAM'in olduğunu söylemişsin eğer bütçen varsa çok pahalı değiller zaten tahminimce 150TL falan dır i5 750 ve RAM 8 GB olursa bir de SSD

Anakart modelin ne ve sistemin biraz eski kalmış yüksek ihtimal ile dediğin RAM'ler olur fakat 1600MHz de çalışmaz en fazla 1333 MHz de çalışır.
Siz bana bütün bilgileri yazabilir misiniz?

Ayrıca 4 GB RAM'in olduğunu söylemişsin eğer bütçen varsa çok pahalı değiller zaten tahminimce 150TL falan dır i5 750 ve RAM 8 GB olursa bir de SSD.

Biraz eski mi? Bence çok düşünceli davranmışsınız 14 yıllık emektar be hocam darbe kriz her şeyi gördü bu PC :D
Gene bayağı iş görüyor vallahi pandemide kasayı yakmasaydım %100 performans gidiyordu.
Fotoğraf attım SSD var zaten ana masaüstü diskinde sadece son zamanlarda bellek %90 100'ü görüyor diye RAM'i artırmayı düşünüyorum. Neler önerirsiniz? Direkt 8 GB takabiliyor muyum yoksa 2 adet 4'ten mi olması lazım. Bir de RAM GB hacminin 1333MHz olduktan sonra bir sınırı var mı?
Ekran görüntüsü 2023-08-24 152314.png

Biraz eski mi? Bence çok düşünceli davranmışsınız 14 yıllık emektar be hocam darbe kriz her şeyi gördü bu PC :D
Gene bayağı iş görüyor vallahi pandemide kasayı yakmasaydım %100 performans gidiyordu.
Fotoğraf attım SSD var zaten ana masaüstü diskinde sadece son zamanlarda bellek %90 100'ü görüyor diye RAM'i artırmayı düşünüyorum. Neler önerirsiniz? Direkt 8 GB takabiliyor muyum yoksa 2 adet 4'ten mi olması lazım. Bir de RAM GB hacminin 1333MHz olduktan sonra bir sınırı var mı?Eki Görüntüle 1915335

Merhaba tekrardan bence size önerim işlemciniz ve raminizi yükseltmek ayrıca önceki mesajda atdığnız RAM'ler uygundur sadece işlemciniz Max 1333MHz kullanabilir 1600 kullanamaz ama bu bir sorun teşkil etmez.

İşlemci: i5 750 (150-300TL) - i7 860 (1000TL)
RAM: DDR3 4+4 1333MHz veya 1600MHz
Ekran Kartı: GTX 550 Ti 500TL - GTX 660 700TL
Benim fikrim bence ilk olarak işlemci yükseltmek olurdu zaten çok pahalı değil 150TL'ye bulabilirsiniz i5 bir de üstüne 4+4 8 GB RAM oda 300TL tutar yüksek ihtimal ile bir de ekran kartı GTX 550 ya da 660 SSD var dediniz zaten her şey toplam 1000TL tutar ortalama dediğim gibi işlemcinizi geliştirin ve raminizi sonra da ekran kartı. İstiyorsanız linklerini atabilirim size

Merhaba tekrardan bence size önerim işlemciniz ve raminizi yükseltmek ayrıca önceki mesajda atdığnız RAM'ler uygundur sadece işlemciniz Max 1333MHz kullanabilir 1600 kullanamaz ama bu bir sorun teşkil etmez.

İşlemci: i5 750 (150-300TL) - i7 860 (1000TL)
RAM: DDR3 4+4 1333MHz veya 1600MHz.
Ekran kartı: GTX 550 Ti 500TL - GTX 660 700TL.
Benim fikrim bence ilk olarak işlemci yükseltmek olurdu zaten çok pahalı değil 150TL'ye bulabilirsiniz i5 bir de üstüne 4+4 8 GB RAM oda 300TL tutar yüksek ihtimal ile bir de ekran kartı GTX 550 ya da 660 SSD var dediniz zaten her şey toplam 1000TL tutar ortalama dediğim gibi işlemcinizi geliştirin ve raminizi sonra da ekran kartı. İstiyorsanız linklerini atabilirim size.

Hocam fiyatların uçuk olduğunu düşündüğüm için hiç işlemci düşünmedim. 150 300 TL'ye bulamadım da linki varsa düşünürüm vallahi neden olmasın. Sadece RAM alsam 1600 olması yük bindirmez mi veya performans düşüklüğüne sebep olmaz mı? Bir de zaten GTX 730 var PC de. Geriye RAM ve işlemci kalıyor artık. Bir de şu ana kadar ki cevapların için çook teşekkürler.

Hocam fiyatların uçuk olduğunu düşündüğüm için hiç işlemci düşünmedim. 150 300 TL'ye bulamadım da linki varsa düşünürüm vallahi neden olmasın. Sadece RAM alsam 1600 olması yük bindirmez mi veya performans düşüklüğüne sebep olmaz mı? Bir de zaten GTX 730 var PC de. Geriye RAM ve işlemci kalıyor artık. Bir de şu ana kadar ki cevapların için çok teşekkürler.

Önemli değil :D

İşlemci olarak: https://www.sahibinden.com/ilan/iki...core-i5-750-2.66-ghz-islemci-1088786700/detay

Bu iki linke bakabilirsiniz Param Güvende ile satış yapıyor bütçeniz varsa bence ikinci linktekini almanızı öneririm ikinci linketi bir bilgisayarcı yüksek ihtimal ile bende çok şeyi aratırken denk geliyorum 10 yıldır hesabı var.

RAM olarak da: https://www.hepsiburada.com/kingsto...ent=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.76.3

Bu RAM'den iki tane alın 8 GB RAM'iniz olur.

Ekran kartı olarak GTX 730 Demişsiniz öyle bir kart yoktur GT 730 vardır atdığnız görüntüde GT 730 yazmaktadır ekran kartı olarak da:

Bu ekran kartıda kutulu olarak güzel bir kart şimdiki ekran kartınıza göre % 60-80 arasında bir performans farkı sunar.

Önemli değil :D

İşlemci olarak: https://www.sahibinden.com/ilan/iki...core-i5-750-2.66-ghz-islemci-1088786700/detay

Bu iki linke bakabilirsiniz Param Güvende ile satış yapıyor bütçeniz varsa bence ikinci linktekini almanızı öneririm ikinci linketi bir bilgisayarcı yüksek ihtimal ile bende çok şeyi aratırken denk geliyorum 10 yıldır hesabı var.

RAM olarak da: https://www.hepsiburada.com/kingsto...ent=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.76.3

Bu RAM'den iki tane alın 8 GB RAM'iniz olur.

Ekran kartı olarak GTX 730 demişsiniz öyle bir kart yoktur GT 730 vardır atdığnız görüntüde GT 730 yazmaktadır ekran kartı olarak da:

Bu ekran kartıda kutulu olarak güzel bir kart şimdiki ekran kartınıza göre % 60-80 arasında bir performans farkı sunar.

Hacım ben şimdi önden RAM istetiyorum çünkü %80, 100'ü görüyor CPU ise ortalarda Volta atıyor. RAM'i alacağım baktım benim PC bana al diyorsa o işlemciyi alırım.
Şimdi 2 tane, attığın RAM haricinde link atacağım eğer bunlar uygunsa PC'ye bunları alacağım çünkü sitede kuponlarım da var. Değilse attığın linkten alacağım.

Hacım ben şimdi önden RAM istetiyorum çünkü %80, 100'ü görüyor CPU ise ortalarda Volta atıyor. RAM'i alacağım baktım benim PC bana al diyorsa o işlemciyi alırım.
Şimdi 2 tane, attığın RAM haricinde link atacağım eğer bunlar uygunsa PC'ye bunları alacağım çünkü sitede kuponlarım da var. Değilse attığın linkten alacağım.

Atdığnız sitedeki Kingston RAM sahte benim atdığımı çok bilmiyorum ama yorumlara baktığımda öyle bir şey görmedim ama siz bilirisiniz sonuç olarak eski nesil RAM bunlar çok bir fark olmayacaktır. Ama yine de benim atdığım siteye bir sorun ürün orijinal mi diye eğer değilse istediğniz yerden alın.

İkisinide alabilirsiniz sonuç olarak ama hepsiburada bana daha güvenilir geldi ordaki satıcı karar sizin.

Atdığnız sitedeki Kingston RAM sahte benim atdığımı çok bilmiyorum ama yorumlara baktığımda öyle bir şey görmedim ama siz bilirisiniz sonuç olarak eski nesil RAM bunlar çok bir fark olmayacaktır. Ama yine de benim atdığım siteye bir sorun ürün orijinal mi diye eğer değilse istediğniz yerden alın.

İkisini de alabilirsiniz sonuç olarak ama Hepsiburada bana daha güvenilir geldi oradaki satıcı karar sizin.

Hocam bir şey daha diyeyim son kez şimdi gördüm dolabıma baktığımda elimde 1600MHz DDR3 RAM var 8 GB tek modül isterseniz size bunu vereyim fazladan duruyormuş öyle en son 2 ay önce kullandım galiba kendime yeni RAM almıştım bende DDR 3 kullanıyorum

Ama o RAM 1600MHz hızında çalışmıyordu galiba 1333MHz veya 1060 MHz olması lazım bunu da belirtiyim 150TL'ye bırakırım isterseniz

ram bu fotoğraftaki

İkisinide alabilirsiniz sonuç olarak ama hepsiburada bana daha güvenilir geldi ordaki satıcı karar sizin.

Hocam bir şey daha diyeyim son kez şimdi gördüm dolabıma baktığımda elimde 1600MHz DDR3 RAM var 8 GB tek modül isterseniz size bunu vereyim fazladan duruyormuş öyle en son 2 ay önce kullandım galiba kendime yeni RAM almıştım bende DDR 3 kullanıyorum

Ama o RAM 1600MHz hızında çalışmıyordu galiba 1333MHz veya 1060 MHz olması lazım bunu da belirtiyim 150TL'ye bırakırım isterseniz

ram bu fotoğraftaki
eğer istiyorsanız sahibindene koyarım param güvende ile

Dosya Ekleri

• 33d00ef6-dd7d-459f-90e1-da095a3b5fe3.jpg
    33d00ef6-dd7d-459f-90e1-da095a3b5fe3.jpg
    88,7 KB · Görüntüleme: 34
Son düzenleme:

İkisini de alabilirsiniz sonuç olarak ama Hepsiburada bana daha güvenilir geldi oradaki satıcı karar sizin.

Hocam bir şey daha diyeyim son kez şimdi gördüm dolabıma baktığımda elimde 1600MHz DDR3 RAM var 8 GB tek modül isterseniz size bunu vereyim fazladan duruyormuş öyle en son 2 ay önce kullandım galiba kendime yeni RAM almıştım bende DDR 3 kullanıyorum.

Ama o RAM 1600MHz hızında çalışmıyordu galiba 1333MHz veya 1060 MHz olması lazım bunu da belirtiyim 150TL'ye bırakırım isterseniz.

RAM bu fotoğraftaki.

Eğer istiyorsanız sahibindene koyarım Param Güvende ile.

Merhaba reis.
Ben kararımı verdim 8 (tek parça) GB'lık orijinal Kingston RAM'ini alacağım. Tek modül ve çift modül performansına baktığımda MAX%10 bir fark oluşturuyor bu da benim açımdan sorun değil. Oyuncu PC mi dizerken artık onu düşünürüm :d
Bir de sayende ne kadar teknoloji cahili olduğumu öğrendim Allah razı olsun :Dd
ve eminim ki sayende bir çok bilgi de edindim aracılığınla her şey için çook teşekkür ederim sağol :)

gene alacağım Ram in linkini atayım

Merhaba reis.
Ben kararımı verdim 8 (tek parça) GB'lık orijinal Kingston RAM'ini alacağım. Tek modül ve çift modül performansına baktığımda max%10 bir fark oluşturuyor bu da benim açımdan sorun değil. Oyuncu PC mi dizerken artık onu düşünürüm :d
Ve eminim ki sayende birçok bilgi de edindim aracılığınla her şey için çok teşekkür ederim sağ ol :)

Gene alacağım RAM'in linkini atayım.

Hocam altta kendi RAM'iniz için yazdığınız mesajı görmemişim. RAM markası Kingston mu bir de eğer 1333MHz'den emin olabilirseniz kendi RAM'im yerine düşünebiliirm. (orijinal mi bide?)

Son düzenleme:
Merhaba reis.
Ben kararımı verdim 8 (tek parça) GB'lık orijinal Kingston RAM'ini alacağım. Tek modül ve çift modül performansına baktığımda MAX%10 bir fark oluşturuyor bu da benim açımdan sorun değil. Oyuncu PC mi dizerken artık onu düşünürüm :d
Ve eminim ki sayende birçok bilgi de edindim aracılığınla her şey için çok teşekkür ederim sağ ol :)

Gene alacağım RAM'in linkini atayım

Hocam altta kendi RAM'iniz için yazdığınız mesajı görmemişim. RAM markası Kingston mu bir de eğer 1333MHz'den emin olabilirseniz kendi RAM'im yerine düşünebiliirm. (orijinal mi bir de?)

Estağfurullah önemli değil attığnız RAM güzel duruyor eğer orijinal ise tamamdır sıkıntı yok yine de siz sorun orijinal mi ve H55MXV anakart ile uyumlu mudur diye yine de son bir teyit için sorun yüksek ihtimal zaten uyumludur ben bir göz gezdirdim uyum sorunu çok fazla olmaz zaten kendi RAM'im Kingston değil Longline diye bir marka istiyorsanız veririm para çok sıkıntı değil zaten kullanmıyorum boşta duruyor size bir faydası dokunucaksa verebilirim.
iyi günler yine bir sorunuz olduğunda bana sorabilirsiniz :D

Technopat Haberler

Geri
Yukarı