Hangi RX 6600 XT modeli alınmalı?

Soğutma en iyi msi sonra rog xfx qick ve saphire sırasıyla ama xfx kendiniz ayarlamanız lazım fan hızını fanları çok yavaş dönüyor.
XFX'in soğutmasından gerçekten memnun değildim, QICK 308 kullanıyordum ve Coil Whine çıktığı için iade ettim. 3 fanlı kartın 78 derece olması normal değil bence. Tek fanlı RTX 2060'la o değerlere gelebiliyorum anca.
E

Fiyat olarak evet ucuz ama yazılımsal sorunlar ısınma problemleri görülünceki pişmanlık ve moral bozukluğuna 2-3 bin TL fazla vermeye değer gibime geliyor.
Daha iyi bir performans almak varken aynı paraya düşük performans almanın mantıksız olacağını düşünüyorum. RTX 2060 uzun bir süre kullandım ve hâla kullanıyorum ama satacağım. Nvidia'nın yazılım anlamında kesinlikle başarılı olduğunu düşünüyorum fakat AMD'de çok can sıkıcı sorunlar yaşamadım. Eski ekran kartım Asus Dual RX 580'di. Memnundum genel olarak. İade edene kadar 6600 XT'de undervolt yaparken birkaç kez hata aldım, o da benden dolayıydı. Haricinde hata almadım.
Benim tavsiyem şu şekilde :
Red Devil > Rog Strix > Gaming X > Dual = Nitro+ > Pulse

ANCAK fiyatların birbirine yakın olduğu durumlar için bu sıralama geçerlidir. Mesela Pulse ile Red Devil arasında %10dan fazla fiyat farkı varsa pulse tercih ederdim. Çok ısınan bir kart değil.
Şu anki fiyatları göz önüne alırsak en mantıklı seçenek nitro+ görünüyor. İlerleyen süreçte bu mesajı okuyanlar için geçerli olmayabilir malum fiyatlar çok belirsiz.
Not: Asus Dual sahibiyim.
Testlere baktığımda gerçekten Red Devil'in fan hızının düşük olmasına rağmen çoğundan iyi olduğunu gördüm. Ancak Red Devil piyasanın üstünde ve pahalı, bilindik bir yer satmıyor sanırım. Benim gönlüm hep Asus'tan yana çünkü bugüne kadar kullandığım
Asus Rog en uygun bu sitede görünüyor.

Vatan Bilgisayarda 8800'e kadar düşmüştü, onu bekliyorum. Umarım bir daha aynı fiyatlara gelir veya başka bir yerde o fiyatlara bulabilirim.

Herkesin yorumunu okudum. Kasam Cooler Master MB511. Önü tamamen mesh ve hava akışı benim için iyi. Aslında gözüm 6700 XT'ye kayıyor ama 6600 XT'de bile darboğaz olacakken onu almak pek mantıklı gelmiyor. 2600X kullanıyorum. Gönlüm dediğim gibi Asus kartlardan yana. Herkese yardımı için teşekkür ederim.

Herkesin yorumunu okudum. Kasam Cooler Master MB511. Önü tamamen mesh ve hava akışı benim için iyi. Aslında gözüm 6700 XT'ye kayıyor ama 6600 XT'de bile darboğaz olacakken onu almak pek mantıklı gelmiyor. 2600X kullanıyorum. Gönlüm dediğim gibi Asus kartlardan yana. Herkese yardımı için teşekkür ederim.
6600 XT alıp işlemci yükseltmesi(R5 5600) yapmanızı tavsiye ederim.

ASUS DUAL alabilirsiniz, Onun dışında biraz daha bütcenizi artırabilirseniz Red devil, gaming oc.
ASUS kartlar pahalı geldi, MSI aldım.
Dün Vatan Bilgisayar'a gitmek için yola çıktık, fiyat indirimliyken bir anda 9400 oldu. Canım sıkıldı hâliyle, can sıkıntısından fiyatlara bakarken PNY RTX 3060'ın indirimde olduğunu gördüm. Sonra 6600 XT yazdım ve MSI Gaming X modelini orada gördüm. Öğrenci indirimiyle beraber aynı fiyata aldım. Umarım beklentilerimi karşılar.

Dün Vatan Bilgisayar'a gitmek için yola çıktık, fiyat indirimliyken bir anda 9400 oldu. Canım sıkıldı hâliyle, can sıkıntısından fiyatlara bakarken PNY RTX 3060'ın indirimde olduğunu gördüm. Sonra 6600 XT yazdım ve MSI Gaming X modelini orada gördüm. Öğrenci indirimiyle beraber aynı fiyata aldım. Umarım beklentilerimi karşılar.
Msi daha iyi zaten.

Hayırlı olsun hocam. Tabii ki karşılar merak etmeyin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı