Hangi saatlerde ders çalışmalıyım?

XSamurai

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. TYT-AYT bitirmek için program hazırlıyorum. Önerdiğiniz bir program var mı? Hangi saatlerde ders çalışmalıyım? Sabahları erken kalkmayı denedim fakat uyansam bile gün boyu baş ağrısı gibi bir his oluyor.

Ben akşam çalışmayı daha çok seviyorum ama önerim olsa erken çalışman daha iyi olur.

Öncellikle uykunu iyi al YouTube'da dandik motivasyon videoları izleyip sabah 5'te kalkmaya çalışma. Uyku yaklaşık 1.5 saatlik döngülerin birleşmesinden oluşuyor. Yani önce 7.5 saat uykuyu dene yetmiyorsa 9 saat uyu. Benim tavsiyem 10-11 gibi uyuyup sabah 7-8 gibi kalkman. Eğer yeterli uyumazsan beynin içine beyni temizlemek için giren sıvı geri çekilmeden uyanırsın ve istediğin kadar çay kahve iç bütün gün zombi gibi dolaşırsın, üstüne uzun dönemde stres ve depresiflik artar. Ayrıca yattığın yer hafif serin olursa uykuya daha rahat dalarsın ve ne kadar karanlık, gürültüsüz bir yerse uyku kaliten o kadar artar.

Gece yatmadan önce ve sabah kalkar kalkmaz telefon veya PC kullanmayı bırak. Gece yatmadan önce ezber gerektiren konuları çalış, kafan almasada hepsini ezberleyemesende sadece oku sabah kalkınca direk bunları tekrar et. Beton gibi bir ezberin olur. Sabah saatleri ve akşam saatleri önümüz yaz olduğu için çalışmaya biraz daha uygun, gündüz sıcağında kaslar laktik asit salgılar bu da kendini bitkin ve tembel hissetmene sebep olur bu saatlerde ders çalışmayı zorlamak yerine yürüyüş veya evde egzersiz yapabilirsin gün içinde kan akışının/metabolizmanın hızlanması günün geri kalanında daha iyi ders çalışmanı sağlar.

Sigara, nargile, vb. zehirlerden uzak dur kullanıyorsan azalt bunlar beyne taşınan oksijen oranını düşürürler. Arada bir nane çayı iç hafıza için iyidir, az da olsa ceviz yemeye çalış en azından haftada bir avuç nöronlar için çok iyidir. Bunlar haricinde bol su tüket sürekli çalıştığın yerde bir bardak suyun olsun. Elinden geldiği kadar bilgisayardan telefondan değil de kitap defterden ders çalış. Mastürbasyon yapıyorsan haftada 2 defayı geçmemeye çalış fazlası dikkat dağınıklığı ve depresyona sebep olur. Oyun oynama, müzik dinleme, vb. diğer hobilerini yemekten sonraki 1 saat içerisinde yapabilirsin zaten kan sindirim sistemine hücum edeceği için o sırada çok verimli çalışamazsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…