Hangi SSD'yi kullanmalıyım?

pragma

Hectopat
Yer
Alanya
Daha fazla  
Selamlar. Elimde bir HDD ve iki farklı SSD var. SSD'lerden bir tanesi SanDisk SATA 128 GB Z400S. Eski bilgisayarımda olduğunun bile farkında değildim. Elimde olmadığını düşündüğüm için ayriyeten Apacer Panther 120GB SSD almıştım. Şimdi elimde iki farklı SSD olmuş oldu. SanDisk'i satmak çok mantıklı gelmedi zaten çok para edeceğini düşünmüyorum. Apaceri de indirimden güzel bir fiyata aldım iade etmek istemiyorum. Kafamdaki sorular şunlar:

• Ben bu iki farklı SSD'yi beraber kullanmak istesem Windows'u hangisine kurmalıyım?
  • SanDisk'in daha güçsüz bir SSD olduğunu varsayarsak içine sıklıkla kullandığım oyunları, programları yüklemek bana HDD'den daha iyi bir sonuç verir mi?
  • Almış olduğum PSU, Zalman wattgiga 550W, 3 diske de güç verecek kablolara sahip mi yoksa dönüştürücü almam gerekir mi?
  • Almak istediğim kasa, Zalman NF5 MF, bu 3 disk için de montajlanacak yere sahip mi?
Şimdilik SanDisk'e herhangi bir test yapamıyorum o yüzden sağlığı ya da durumu hakkında pek bir bilgim yok. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

Son düzenleme:
İnternetten ssd yazma okuma hızlarına bakın. Değerler yakınsa yeni aldığınıza windowsu kurun. Ssd ömrü bitmediği sürece hddye kıyasla iyi performans verir merak etmeyin. Psu gücü yetecektir ama diğer donanımları bilmiyoruz.

Zalman SSD yuvaları: ZALMAN

1609361057064.png

PSU tüm diskleri besler diye düşünüyorum.
Aperceri sistem SSD'si olarak kullan, diğerine oyunları at. Fakat SSD'leri ağzına kadar doldurmamaya özen göster.

İnternetten ssd yazma okuma hızlarına bakın. Değerler yakınsa yeni aldığınıza windowsu kurun. Ssd ömrü bitmediği sürece hddye kıyasla iyi performans verir merak etmeyin. Psu gücü yetecektir ama diğer donanımları bilmiyoruz.
Hız olarak Apacer daha iyi ve Windows'u ona kuracağım büyük ihtimal. Zaten sorunum PSU'nun diskleri besleyecek güce sahip olup olmamasından çok üçüne da yetecek kablosu olup olmaması. Teşekkürler yardımınız için.

• Windows'u Apacer'e kur.
  • Zalman N5'in 2 tane 3,5'', 4 tane 2,5'' desteği var. 2 SSD + 1 HDD kullanacaksan yeterli giriş var.
  • Sandisk'e bekleme süresi uzun olan oyunların varsa koyabilirsin. Oyun arşivin varsa HDD'ye döşe gitsin.
  • WattGiga 550W'ye ait özelliklerde bu yazıyor. Sanırsam yeterli ama emin değilim.
    SATA Bağlantısı SATA x5

Ben bu iki farklı SSD'yi beraber kullanmak istesem Windows'u hangisine kurmalıyım?
Böyle bir durumda Apacher'a yazmak daha mantıklı. Çünkü şu an SanDisk SSD'deki yazma ömrü Apacher olanından daha azdır.
SanDisk'in daha güçsüz bir SSD olduğunu varsayarsak içine sıklıkla kullandığım oyunları, programları yüklemek bana HDD'den daha iyi bir sonuç verir mi?
İllaki verir. Ama bir fırsat yakalarsanız bize CyrstalDiskInfo bilgilerinizi atarsanız daha iyi değerlendirebiliriz.
Almış olduğum PSU, Zalman wattgiga 550W, 3 diske de güç verir mi yoksa dönüştürücü almam gerekir mi?
PSU'nuzda 3 adet SATA Güç Portu var ise tabii ki verir.
Almak istediğim kasa, Zalman NF5 MF, bu 3 disk için de montajlanacak yere sahip mi?
Hepsiburada linkinde 4, Vatan Bilgisayar'daki linkte 2 adet olduğu belirtilmiş. Şahsen ben ikisine de güvenemedim. Bu durumda kendiniz gidip, görüp almanızı tavsiye ederim.

Hepsiburada linkinde 4, Vatan Bilgisayar'daki linkte 2 adet olduğu belirtilmiş. Şahsen ben ikisine de güvenemedim. Bu durumda kendiniz gidip, görüp almanızı tavsiye ederim.
Kendi sitesinde belirtilmiş.

1609361427855.png

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı