Hangi üniversite bölümü seçilmeli?

cemobabo

Centipat
Daha fazla  
  • Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi
  • Biyomedikal Cihaz Teknolojisi
  • Elektrik
  • Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı
  • Elektrikli Cihaz Teknolojisi
  • Elektronik Haberleşme Teknolojisi
  • Elektronik Teknolojisi
  • Enerji Tesisleri İşletmeciliği
  • Grafik Tasarımı
  • Hibrid ve Elektrikli Taşıtlar Teknolojisi
  • İş Sağlığı ve Güvenliği
  • Kontrol Otomasyon Teknolojisi
  • Mekatronik
  • Mobil Teknolojisi
  • Nükleer Teknoloji ve Radyasyon Güvenliği
  • Otomotiv Teknolojisi
  • Radyo ve Televizyon Teknolojisi
  • Raylı Sistemler Elektrik ve Elektronik Teknolojisi
  • Sahne Işık ve Ses Teknolojisi
  • Uçak Teknolojisi
  • Silah Sanayi Teknikerliği

Söylediğim bu bölümlerden birini okumayı düşünüyorum sizce kariyer fırsatı ve okuduğuma değecek hangisi olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Biz senin hakkında hiçbir şey bilmediğimiz için yapacağımız önerinin pek önemi olmaz. Hiç tavsiye alma demiyorum ama bir noktada kendi kararını kendin vermek gerekecek. Hepsini tek tek araştırman kendi kriterlerine göre elemen gerekli.

Biz senin hakkında hiçbir şey bilmediğimiz için yapacağımız önerinin pek önemi olmaz. Hiç tavsiye alma demiyorum ama bir noktada kendi kararını kendin vermek gerekecek. Hepsini tek tek araştırman kendi kriterlerine göre elemen gerekli.

Doğru diyorsun grafik tasarımı bana uygun gibi geliyor resimleri çizimleri severim kariyer açısından geniş olduğunu biliyorum elektrik bölümü temelim var hesap kitap işlerini çok sevmem bana en uygun olanını bulmaya çalışacağım.

Elektirik de okunabilir bence. Ailemden birisi elektirikçi. Yani pano vs. döşüyor. Maraş depremi zamanında günlüğü 3 bin liradan elektirikçi arıyorlardı. Eğer gitseydik bir daha çalışmasına gerek bile kalmazdı gitmek istemedi. Sırada kesin gözüyle bakılan istanbul depremi varken aslında krizi fırsata çevirmek için yatırım olur. Ha, deprem olmadıysa bile her yer artık elektirik işi gerektiriyor illa ki iş bulursunuz. Bunun yanında fabrikalar mekatronikçi dolu. Otomasyoncu da olsanız iş bulursunuz fabrikaların neredeyse hepsinde otomasyon sistemleri mevcut.

Aman hocam böyle meslek seçimi mi yapılır Allah korusun 😂
Elbette bende bunu söylemek istemem ama sonuçta akıl var bilim var. Bilim sayesinde bu depremin olacağını biliyorsun sonuçta. E kazandıracağı para da az çok belli. Kodamanların olduğu mahallelere gitse günlüğü 10k'dan bile başlar. 30 gün kalsa 300 bin eder. Müslüman değilse veya dininden uzaksa bunun 200k'sını faize yatırsa bir ömür boyu arttıra arttıra devam etse çalışmasına gerek bile kalmaz. Elbette kimse böyle bir şey olsun istemez ama sonuç olarak benim lafımla düşüncemle engellenecek şey değil bu. Tek sıkıntısı şu;

Bu deprem 10 dakika sonra da olabilir, 10 yıl sonra da. Yani mezun olduktan sonra hala olmamışsa deprem, biraz beklemesi gerekecek :D Şaka bir yana bu olacak ama ne zaman olacak. Bu kararı konu sahibine bırakalım.

• Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi
  • Biyomedikal Cihaz Teknolojisi
  • Elektrik
  • Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı
  • Elektrikli Cihaz Teknolojisi
  • Elektronik Haberleşme Teknolojisi
  • Elektronik Teknolojisi
  • Enerji Tesisleri İşletmeciliği
  • Grafik Tasarımı
  • Hibrid ve Elektrikli Taşıtlar Teknolojisi
  • İş Sağlığı ve Güvenliği
  • Kontrol Otomasyon Teknolojisi
  • Mekatronik
  • Mobil Teknolojisi
  • Nükleer Teknoloji ve Radyasyon Güvenliği
  • Otomotiv Teknolojisi
  • Radyo ve Televizyon Teknolojisi
  • Raylı Sistemler Elektrik ve Elektronik Teknolojisi
  • Sahne Işık ve Ses Teknolojisi
  • Uçak Teknolojisi
  • Silah Sanayi Teknikerliği

Söylediğim bu bölümlerden birini okumayı düşünüyorum sizce kariyer fırsatı ve okuduğuma değecek hangisi olur?
Ne yaptınız bölüm seçebildiniz mi?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı