Hangi ürün soğutması daha iyi?

• Konuyu başlatan 296822
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 1.207

296822

Gigapat
İlk 5 Haneli Mesajınız!
Makaleler
19
G531GT- BQ026T ASUS ROG STRIX alacağım.

G531GT- BQ026T ASUS ROG STRIX alacağım.

Eki Görüntüle 508886
Soğutma iyidir ama gidip 1650 içeren cihaza 9K para vermeyin. O fiyata iyi soğutmalı 1660ti içeren cihazlar hatta zorlasan RTX 2060 içeren cihazlar var

Biri senin attığının modelin aynısının 16GB RAM ve RTX 2060 olanı. 2000 lira kadar daha pahalı. Diğeri ise gayet ucuz R7 işlemci, 16GB RAM ve RTX 2060 içeren bir laptop.
Bu da senin attığın modelin 1660ti ve 8GB RAM olanı ve 1500 lira daha ucuz

Son düzenleme:

Hocam ben "illa ki i7" olsun demiyorum. i7 işlemciler uzjn ömürlüdür ileride eGpu ile RTX 2080 takacağım. i5-9300H+RTX 2080 denesem darboğazı bırak ev havaya uçar . Ayrıca 16GB veya 24GB yapacağım RAM' i.
AMD Ryzen mobile işlemciler tatmin etmiyor. GTX 1660Ti Max-Q verebilirler. Yorumun saçma oldu ama kusura bakmayın.

eGPU olayını denemiş biri olarak söylüyorum:
1- Bunu yaparak bilgisayarını masaüstü gibi kullanmak zorunda kalırsın.
2- Her laptopta olmuyor. Bazı modeller bunu yapmanı engelleyebiliyor.
3- Veri yolu düşükse ya da çok üst bir kart takarsan (GTX 1070 modelinin üstündeki kartları.) ciddi anlamda hız kaybı oluyor. Mesela GTX 1060 takarsan yaklaşık 1050ti kadar performans alınıyor.
3- RTX gibi yeni mimarili kartlarda eGPU yapamazsın. Nvidia yeni sürücülerle bunu engelledi. Takabileceğin en iyi kart GTX
1080Ti modeli ve bunu da eski sürücülerle kullanman lazım.

Kısacası yapmanı önermem. Masaüstü gibi kullanmaya razıysan bunun yerine masaüstü bilgisayar topla. Yok ben dizüstü istiyorum dersen de PC ve ekran kartı parasını birleştirip RTX 2070 içeren bir laptop al.

Hocam muhtemelen eGpu' dan sonr HDMI bağlantılı 144Hz 1ms harici monitör alacağım perfonmans artışı olur mu? Ayrıca AMD veya NVIDIA' nın eGpu slacağım yılda f/p ekran kartını alırım. Seyehate çıkarsam ise monitörü götürmem eGpu' yuda normal oynarım. Peki G531GT-BQ026T soğutması nasıl? En yüksek soğutma modunda kullanacağım ve Rampage AD-RC5' in en yüksek modunda kullanacağım.

M2 portunu bile kullansan GTX 1070 modelinin üstünü verimli olarak kullanman zor.
Laptopların yaklaşık yarısında Whitelist var ki bunlardan biri sizin laptop ise hiçbir kartla eGPU yapamazsın.
Zaten dediğim gibi yeni çıkan kartlarda eGPU engellendi. Yapabileceğin en iyi kart 1080Ti modeli ki o da eski sürücüler ile.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…