Hangi Windows 10 sürümü indirmeli?

serhat9695

Kilopat
RAM
12 GB
SSD veya HDD modeli
Samsung 980 Pro
Ekran kartı
RX 580
Anakart
ASUS B350M-A
İşlemci
Ryzen 5 1600
Merhaba! İyi sosyaller.

Windows 10 indirmek istiyorum, aşağıdaki sorulara cevap verebilir iseniz çok müteşekkir olurum. PES 2023 gibi oyunlar oynuyorum yüksek. Performansa ihtiyacım var. Bazen de müzik yazılımı ile uğraşmaktayım. Vakit ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkür ediyorum.

1 - Windows 10 AMD64 ve 64 Bit'in farkı nedir? Hangisi indirmeli?
2 - Windows 10 sürümünün hangi versiyonu indirmeli? (örnek: Windows 10, version 1803 (17134.984))
3- Feature Update, cumulative Update farkı nedir hangisi indirilmeli?

Saygı ve sevgilerimle.

Son düzenleyen: Moderatör:
1.) Windows 10'un AMD64 sürümünü hiç duymadım. Siz direk Windows 10 x64 kurun.
2.) Eski bilgisayarlar için Windows 10 LTSC 2019 önerilir. Az uygulama kurulu gelir.
3.) Feature Update özellik getirir, Cumulative Update ise güvenlik güncelleştirmeleri getirir.

Bilgisayarınız sıkıntı yaratmayacaksa Windows 10'un en son sürümü de makuldür.

1-)AMD64, AMD'nin çıkardğı bir mimaridir bildiğim kadarıyla Windows 10 için çıkarılmamıştır ve Ryzen serisini desteklemiyor.64 Bit ise 2GB Ram ve üzeri için kullanılır.

2-) Feature Update yeni özellikler getirir,Cumulative Update ise kritik güvenlik sorunu ve yamalar getirir.

3-) Windows 10'un bir sürü versiyonu bulunmakta en son versiyon 22H2 yüklemeniz önerilir diğer versiyonların çoğunun desteği kesilmiştir.

4-) Windows 10 Pro yükleyebilirsiniz kullanacağınız oyunlar ve uygulamalar için gerekli olabilir.

Son düzenleme:

AMD64 = 64 bit mimari zaten.

Windows 10 Home size yeter.
Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum. Bilgisayar ilk açıldığında 10 dakika içerisinde donup kendisini yeniden başlatıyor daha sonra bu sorun olmuyor sadece başlangıçta oluyor tekrarlamıyor. Her bilgisayar açılışında bu şekilde. Bu konu hakkında bilginiz var mıdır?

Maalesef hocam pek bir bilgim yok,isterseniz yeni konu açın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…