Hangi Windows 8.1 sürümü yüklenmeli?

Beyler R9 270 ekran kartım var. Windows 8.1 64 Bit'e geçeceğim ama 8.1 64 Bit'te Crimson ReLive Edition 17.6.2 optional diye 2017'de yayınlanan bir Driver güncellemesi var ama Windows 7 64 Bit'te ise adrenalin 2020 Edition 20.4.1 optional diye 2020'de yayınlanan versiyon var. Sizce hangi Windows sürümüne geçeyim? 10 önermeyin lütfen çok RAM yiyormuş. Az RAM yiyen bir şeye ihtiyacım var ya 8.1 ya da 7 gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 7'nin desteği sona erdi. İlla Windows 10 olmasın diyorsanız Windows 8.1 Core sürümünü kullanabilirsiniz.
10 önermeyin lütfen, çok RAM yiyormuş.
Kullanmadığınız hizmetleri kapatıp kullanmadığınız yazılımları kaldırarak daha az RAM tüketmesini sağlayabilirsiniz.

Eğer RAM 4GB ve üstü ise:
Windows 8.1 Single Language x64

Eğer <4GB ise:
Windows 8.1 Single Language x86.

Hmmm anlamadınız galiba. Hangi Windows sürümüne geçmeliyim derken ramide dahil ettim ama asıl sorum RAM üzerine değil Windows 8.1 64 Bit'teki Driver versiyonunun 3 yıl kadar eski olmasıydı. Yani şimdi eski olsa bile 3 yıl kadar acaba bir sıkıntı yaşanır mı 8.1'deyken? FPS düşmesi falan gibi işte.
En son yazdığım şey konuyu açma sebebimdi RAM'lerle alakalı olarak yazıyorsunuz ikide bir ama benim sorum, attığım son mesajda bakıp cevap verin lütfen.

Son düzenleme:
Hmmm anlamadınız galiba. Hangi Windows sürümüne geçmeliyim derken ramide dahil ettim ama asıl sorum RAM üzerine değil Windows 8.1 64 Bit'teki Driver versiyonunun 3 yıl kadar eski olmasıydı. Yani şimdi eski olsa bile 3 yıl kadar acaba bir sıkıntı yaşanır mı 8.1'deyken? FPS düşmesi falan gibi işte.
En son yazdığım şey konuyu açma sebebimdi RAM'lerle alakalı olarak yazıyorsunuz ikide bir ama benim sorum, attığım son mesajda bakıp cevap verin lütfen.
Hayır. 2019 yılında 2016 yılında çıkan 9500GT driverini sorunsuz kullandım.

Peki hiç 2019 yılında çıkan bir Driver'ı denediz mi? FPS farkı olabilir belki denemediyseniz sonuçta daha güncel Driver yükledikçe performansı daha yüksek olur.
Performans açısından soruyorum yoksa sorun olup olmamasını sormuyorum.

Son düzenleme:
Windows Vista sonrasında driverler ileriye dönük uyumludur(yani örneğin Win10'a Win7 driveri kurabilirsin vs.)Ancak driverleri setup ile kurma onun yerine setupu 7zip ile aç içinden inf uzantılı driveri çıkart aygıt yöneticisi ile kur

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı