Hangi yöntemler ile yüz rengi açılabilir?

ErrorCorrection

Hectopat
Daha fazla  
Yani bildiğiniz esmer ile beyazten arasiyim ama vücudum yüzüme göre fazla açık tona sahip.
Hangi yöntemler yüz rengini açar?

Kore markalarında cilt rengini açan kremler var onlardan deneyebilirsin ama kendi tecrübelerime dayanarak güneş kreminin cilt tonunu açtığını düşünüyorum. 1 yıldır devamlı güneş kremi kullanıyorum sütten farkım yok.

Son düzenleyen: Moderatör:

Yapacağım. Soğuk havalarda güneş kremi sürmek daha da cilt tonunu aciyor diyorlar doğru mu?
Bir de hangi marka kullanıyorsun?

Bende aynı sorundan mustaribim. Ellerim süt gibi yüzüm koyu.

Güneş kremi kullanıyor musun?

Tıpta bazı yöntemlerle açılıyor cildin melanin salgılaması durduruluyor bununten rengi açılabiliyor ya da kimyasal peeling ama bunlar yüksek oranda asit içerdiği için evde yüksek oranda asit içeren peelingler yapmak çok tehlikelidir evde de kimyasal asit içeren serumlar kullanabilirsiniz ama kozmetikte %10a kadar asit içeren asitler var kırmızı peelingler hariç kırmızı peelingler %30 aha asit içerir ve bu bayağı fazla.
Nedir bu aha asit?
Aha asit bir kimyasal asittir ve en çok glycolic asit kullanılır çünkü cildi soymada en etkili asit budur cildi soyarak yeni birten gelir ama güneşe karşı daha hassas hale getirir cildi 50spf içeren güneş kremi şart.
Bu arada yılın her günü güneş kremi kullanmalısınız güneşin UV ışınları erken yaşlandırır cilt kanserine yol açar ve cilt cilde zarar gelmesin diye daha çok melanin salgılar ve kararsırsın.
Kışın bile güneş kremi şart.
Kaç yaşındasınız?
Yaşınız biraz küçük galiba.
Kimyasal asitlere alışkın cildiniz yok ise düşük oranlarından başlayıp yükselebilirsiniz oranları bu sayede cilt zarar görmez ama kimyasal asitler genç cilde uygulanmamalı buna ihtiyacınız yok ya da C vitamini serum cildi aydınlatır cilt tonunu eşitler parlaklık verir cildi gençleştirir güneş lekelerinde sivilce izlerinde vs etkili C vitamini yani askorbik asit piyada serumları çok pahalı ucuza C vitamini bulursanız o türev C citaminidir ve saf C vitamini kadar etkili değiller ama bu da 20yaş altına önerilmiyor ya da retinol var ama bu da önerilmiyor çünkü cildiniz genç bunlara ihtiyacınız yok çünkü cildiniz hızlıca yenileniyor 20 yaşından sonra bu hız düşer bu yüzden 20yaş üstüne öneriliyor asit, C vitamini, retinol daha çok var size minimal rutin gerekli böyle kapsamlı rutine gerek yok yaşınız genç ise (bu arada asitler bazı maddeler ile aynı rutinde olmamalı)
Yaşınız genç ise.
Cilt tipinize uygun yüz yıkama jeli ya da köpüğü.
Güneş kremi.
Nemlendirici.
Bu arada kozmetik ürün alırken temiz içerik olmalı.
Önereceğim yüź yıkama jeli ya da köpük markaları celenes, dermoskin, sebamed cilt tipinize uygun olanı seçin.
Güneş kreminde.
Radix dry touch.
Bionnex dry touch.
Bioderma phoderm cilt tipi fark etmez bu güneş kremlerinde.
Sebamed.
Nemlendirici.
Cerave kuru ciltler için.
Dermoskin yağlı için.
Bioderma yağlı ciltler için.
Aşırı yağlı ciltler için sebamed.
Güneş kremini de misel suyla temizlemeniz gerekli yoksa gözenekleri tıkar ama dermoskin acgun yıkama jeli hariç.
O doğal cilt beyazlatma yöntemleri de işe yaramıyor.
Ben dermoskin acgun gündüz kremi.
Acgun temizleme jeli.
Haftada bir acgun arındırıcı mask.
Bionnex güneş kremi kullanıyorum.
Sivilce izi vs falan da varsa acgun gece kremi öneririm minimal oranda salisik asit içeriyor ve bebeklerde bile kullanılabilir.
İsterseniz cilt tipinizi, cildinizde neler olduğunu yazarsanız yardımcı olabillirim.

Neutrogena yüz temizleme jel.

Bende de var aynısı ama ne yüz tonunu açıyor ne de başka bir şey yapıyor.

Ya cildimde çok siyah leke veya nokta ve sivilce var bu da cildimi daha esmer gösteriyor. Cild tipimi bilmiyorum ki ya :/

Bende de var aynısı ama ne yüz tonunu açıyor ne de başka bir şey yapıyor.

Ya cildimde çok siyah leke veya nokta ve sivilce var bu da cildimi daha esmer gösteriyor. Cild tipimi bilmiyorum ki ya :/

Sivilce = yağlı cilt.
Kapalı komedon = yağlı cilt.
Siyah nokta = açık komedon yağlı cilt.
Tam benim cildim kapalı komedonlarım var ve burnumun üstüne siyah noktalar var.
Ben
Dermoskin acgun yüz yıkama jeli.
Dermoskin acgun gündüz kremi (nemlendirici)
Dermoskin acgun arındırıcı mask
Bionnex dry touch 50spf güneş kremi kullanıyorum (stabil UV filtresi içeriyor)
Sabahları yüzümü yıkıyorum evden çıkmadan önce güneş kremini sürüyorum
Eve geliyorum yatmadan önce yüzümü bir daha yıkıyorum ve gündüz kremi sürüp yatıyorum.
Haftada bir de arındırıcı maske sürüp 15dk bekleyip su ile yıkayıo gündüz kremi sürüp yatıyorum.

Aktif sivilcem olmadığı için gece kremini kullanmıyorum ama sen kullanacaksan t bölgene ve sivilcelerin üzerine kullan.

@ErrorCorrection
peptit içeren krem veya cica kremde kullanabilirsin
Ya da nemlendirici için hyaluronik asitler var.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…