Hangisini almak daha mantıklı* Ryzen 5 3600 vs i5 9600K

Hangisi?

• Oy verenlerin toplamı
    26

SametTmz07

Kilopat
Merhaba arkadaşlar. Yakın zamanda KDV inidirimi gelirse Vatan Bilgisayar'dan PC toplamayı düşünüyorum. Ama bir konuda kararsız kaldım. Şöyle ki:
1. sistem düşüncem:
Ryzen 5 3600(ya da 3600x)
B450 Gigabyte Gaming

2. sistem düşüncem:
i5 9600K
Gigabyte Z390D

Geri kalan parçalar aynıdır***

Arada 200TL'lik bir fark oluyor. KDV indirimi ile AMD 6000, Intel 6200 TL oluyor.
Hangisini almam daha mantıklı?
Oynadığım oyunlar: Minecraft, Fortnite, CS, PUBG
(Belki 2K'da oynama şansım var ona göre değerlendirirseniz rica ederim.)
(Anakartlara da dikkat edelim lütfen)
Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
9600K'nın soğutucusu yok. Soğutucu masrafı da yap ki cebinden daha fazla para çıksın. Ayrıca daha en başta ölü yatırım yapıyorsun. Intel alınca yarın öbür gün işlemcini yükseltmek isteyince sadece yeni bir işlemci değil yeni bir anakart daha alacaksın. Sen yeni bir anakart daha al ki cebinden daha fazla para çıksın, Intel daha fazla para kazansın.

AMD alırsanız ileriye dönük olacaktır ki hem Ryzen 4000 aynı soket yapısıyla gelecek, zaten MT avantajı var ve sizin de söylediğiniz gibi 2K oyun faktörü.

@helvaci Yanlış anlama Intel fanboy falan değilim lakin i5 9600K öyle hemen upgrade yapılacak bir işlemci değil ki. Şuan 4K'da RTX2080ti 2K'da RTX2070 besler. 1080P'de ise 2060, 1070 ve 1660ti' ye kadar olan ekran kartlarını stok soğutucu ile O.C olmadan çok rahat besler. Hatta yeni çıkacak olan 3.Nesil ekran kartlarını dahi yüksek çözünürlükte besleyebilecek güçte bir CPU. Yükseltmeyi de anakart değiştirmeden 9.Nesil i7 olanı ile upgrade edebilirsin. Hani dediklerinizin bir kısmına katılıyorum ama bu işlemcileri insanlar 1 yıl mı kullanacak? Rahat en az 5 yıl kullanır bu i5-9600K yı. Sonrasında da dediğim gibi i7 olana geçer bir 5 yıl daha kullanır.

İleriye dönük muhabbeti Intel'in 7.Nesil çöp işlemcilerinde (benim de şuan kullandığım) ve o zaman ki AMD'nin çıkarmış olduğu AM4 işlemcilerdeki zaman tam anlamıyla vardı. Şuan bu muhabbet etkisini yitirdi. Tam olarak %100 yitirdi diyemeyiz ama 2 sene önceki gibi değil.

@helvaci Yanlış anlama Intel fanboy falan değilim lakin i5 9600K öyle hemen upgrade yapılacak bir işlemci değil ki. Şuan 4K'da RTX2080ti 2K'da RTX2070 besler. 1080P'de ise 2060, 1070 ve 1660ti' ye kadar olan ekran kartlarını stok soğutucu ile O.C olmadan çok rahat besler. Hatta yeni çıkacak olan 3.Nesil ekran kartlarını dahi yüksek çözünürlükte besleyebilecek güçte bir CPU. Yükseltmeyi de anakart değiştirmeden 9.Nesil i7 olanı ile upgrade edebilirsin. Hani dediklerinizin bir kısmına katılıyorum ama bu işlemcileri insanlar 1 yıl mı kullanacak? Rahat en az 5 yıl kullanır bu i5-9600K yı. Sonrasında da dediğim gibi i7 olana geçer bir 5 yıl daha kullanır.

İleriye dönük muhabbeti Intel'in 7.Nesil çöp işlemcilerinde (benim de şuan kullandığım) ve o zaman ki AMD'nin çıkarmış olduğu AM4 işlemcilerdeki zaman tam anlamıyla vardı. Şuan bu muhabbet etkisini yitirdi. Tam olarak %100 yitirdi diyemeyiz ama 2 sene önceki gibi değil.
9600K zaten kötü bir işlemci değil. Hatta tek çekirdek performansı iyi olduğu için, çoğu oyunda FPS olarak bir tık üstün. Bu işlemciyi aldığında, ekstra olarak kule tipi soğutucu almalı. Yani ek masrafa girmiş oluyor. 14NM olması biraz kötü. R5 3600 teknoloji olarak biraz daha ilerde. Ama 9600K'da küçümsenecek bir işlemci değil.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı