Harakiri Nedir?

Tyler Deinsburg

Hectopat
Daha fazla  
Japonca'da;
Hara: Karın Bölgesi
Ki: Enerji
Ri: Kesmek
Hara bölgesi Japon inanışına göre yaşam merkezidir.

Harakiri Hangi Durumlarda Yapılır?
  • Efendisinin ölümünden sonra.
  • Samuray sınıfının savaşta yenilgi sonucunda.
  • Japon toplumunda kabahatli olmak ve bu kabahatin toplumca bilinir hale gelmesi çok büyük utanç sayıldığından zaman zaman uygulayanlar görülmektedir.
    Harakiride esas olan, samurayın yaşamı boyunca her an beklediği ölüme kendi eliyle fakat korkunç acılar içerisinde kavuşmasıdır.
Harakiri Nasıl Yapılır?

Şahıs, Harakiri yapmadan önce banyo yapar, beyaz giyinir ve en sevdiği yemeğini yer, hazır olduğu zaman, bıçağı ve ya kılıcı göbek deliğinin alt kısmına saplar ve çekebildiği kadar yukarı çeker eğer takati kaldıysa bıçağı ve ya kılıcı son kez yatay olarak sağ ve ya sol tarafa çekerek iç organlarını çıkartarak ölür.

Bu olay kendini harcama değil. Orada hangi durumlarda yapıldığı yazıyor yani genel normal bir insan yüz kızartıcı bir şey yaptığında harakiri yapar. Bunlara en yakın örnek hatırladığım kadarıyla bir mühendisin yaptığı yapı bozuk çıkmıştı ve insanlar ölmüştü sanıyorum sonra adam ben insanları öldürdüm deyip harakiri yapmıştı.

Vicdanını rahatlatmak için kendini öldürmek büyük cesaret ister. Onur meselesi tabi. Benim de vatanım tehlikede olsa bende Kamikaze pilotu olurum. Benimde toplumda yüz kızartıcı bir suçum olursa ben Harakiri yapmam bu büyük fedakarlık demek. Bu fedakarlığı vatan için yapabilirim sadece.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı