2019 yılında aldığım Lenovo Ideapad 330 laptopum var. Steam'de CS:GO indirmeye çalışırken disk okuma hatası aldım ve sebeplerini araştırırken sebebinin bad sector olabileceğini öğrendim. HD Tune Pro uygulamasıyla birkaç test yaptım ve sonuçlar rezalet çıktı. Virüsler dolayısıyla eylül ayında PC'ye format attırmıştım. Birkaç aydır gayet iyi gidiyordu, birçok oyunda sıkıntı yaratmadan oynayabiliyordum. Ancak birkaç gün önce sebepsizce "r" ve "t" harfleri bazen yazmamaya başlamıştı. Üzerine CS:GO indirirken de problem yaşadım.
Neden böyle bir şey olmuş olabilir? Düzeltilebilir mi?
PC özellikleri:
2 GB NVIDIA MX150 ekran kartı.
8 GB RAM.
Intel Core i5-8250U CPU @ 1.60GHz 1.80 GHz işlemci.
HDD aslında büyük bir CD ve bir kafadan oluşuyor hata CD üzerinde oluştuğu için onu ordan kaldırmak imkansız. Bazı programlarla o bölgeyi kapatabiliyorsunuz ama çözüm değil başka yerlerde bad sector çıkmaya devam edecek. SSD almanızı öneririm.
Bu şekilde daha ne kadar dayanır acaba, yaza yeni bir laptop almayı planlıyordum.
Bir de küçük ve orta ölçekli oyunları rahatça oynatabilecek bir ssd öneriniz var mı?
Bu şekilde daha ne kadar dayanır acaba, yaza yeni bir laptop almayı planlıyordum.
Bir de küçük ve orta ölçekli oyunları rahatça oynatabilecek bir ssd öneriniz var mı?
Rutin işleri hallederken arada 3-5 (FM 23, Age of 2 definitive edition, csgo, gta 5 vb) oyun oynayabileceğim bir depolama alanı, 240 gb yeterli olur herhalde bunlar için. Yeni pc alana kadar idare eder en azından. Peki ssd'yi benim takmam zor mu olur, bir bilgisayarcıya götürüp ona taktırmak ne kadar mantıklı?