Hard disk bağlayınca Ryzen 3 Pro 3200G bilgisayar açılmıyor

Yer
Washington D.C.
RAM
2x4GB 2400MHz
İşlemci
Ryzen 3 PRO 3200G
Bilgisayarı 2 hafta öncesine kadar sorunsuz kullanıyordum. Bir gün dizi izlerken video dondu ve Opera kapandı. Görev Yöneticisi açtığımda boştayken (masaüstündeyken) RAM kullanımı fullenmişti. Sonra bilgisayarı kapattım başlat menüsünden. Tekrar açmaya çalıştığımda Windows yükleme ekranında uzun uzun bekletmeye başladı. 5 dakika 10 dakika derken mavi ekran verip kapandı. Biraz uğraştıktan sonra tekrar aç kapat aç kapat yaptım birkaç defa bu sefer yine bekletti ama Windows açıldı. Kullandım bilgisayarı işlerimi hallettim. Mavi ekran verdiği için minidump dosyasına bakayım dedim fakat dosyayı bulamadım oluşmamış sanırım.

Daha sonra bilgisayara DVD ile format atmak için hard diskimi çıkarıp hard diskin bağlı olduğu kablolara ssdmi taktım. SSD'nin bağlı olduğu çeviriciyi çıkarıp yerine DVD sürücüyü bağladım. Formatımı attım ve bilgisayar sorunsuz açıldı. Birkaç defa yeniden başlattım kapatıp açtım ve hiç sorun yoktu. Sonra çözüldüğünü düşünüp tekrar hard diski bağladım ve sistemi eski haline getirdim. Bilgisayarı açmaya çalıştığımda aynı şeyler oldu yine bekletip mavi ekran verdi. Bu kadar ayrıntılı anlatmamın sebebi sorunun ne olduğunun daha iyi anlaşılabilmesi çünkü ben anlayamadım. Tüm bilgilerim harddiskimin içinde oyunlar, dosyalar, yedekler. Nasıl çözebilirim bu sorunu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Harddiskiniz ömrünü tamamlamış gibi duruyor hocam. SATA to USB aparatı temin edip deneyebilir misiniz harddiskteki bilgilere ulaşmaya?

Hocam hard disk daha 2 yıllık emin misiniz ömrünü tamamlaması konusunda? Harici diskimi ondan uzun zamandır kullanıyorum herhangi bir problem yaratmadı şimdiye kadar.
Şu an SSD ve HDD'nin kablolarını birbiri ile değiştirdim. Bilgisayar sorunsuz açıldı fakat HDD gözükmüyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı