Hard disk bilgisayara takılıp kullanılabilir mi?

Dormicumm

Centipat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
wd 1tb wd10jpvx
Anakart
Asus prime a620m-k ddr5
Öncelikle merhaba herkese, benim elimde eski laptopumdan söktuğum hard disk var. WD 1 TB'lık bir hard disk şu an kullandığım PC de hard disk yok SSD var bu hard diski PC'ye taktığımda oyun falan indirip oynayabilir miyim ve bu hard diski PC'ye takabilir miyim? Birine sorduğumda harici hard disk aparatı falan dedi. Bir yerde biri harici oyun yüklenmez falan demiş. Yardımcı olursanız memnun olurum.

CD olan yeri söküp CD SSD aparatı ile takabilirsin.

Harici diske dahi oyun yükleyebilirsin.

Merhaba, eğer anakartınızda SATA 3 bağlantı yuvası var ise kullanabilirsiniz. Benim daha önce kullandığım oldu bu tarz hddleri. İncelediğim kadarıyla bağlantı yuvası mevcut, ara kablo aldığınız takdirde bağlantıları sağlayabilirsiniz. Herhangi bir yuva vs. tarzı bir şeye gerek yok. Fakat normal hddler bildiğim kadarıyla 3.5" bu laptop hddleri 2.5" o sebeple bunlar daha korumasız ve ince oluyor, bu sebeple iyi sabitlemenizi öneririm.

Şu an bana ara kablo lazım o zaman bir tane video izledim PSU'dan güç alması için olan kablo PSU'da oluyor sanırım sabitleme içinde yukarıdaki arkadaşın attığı ürünü alsam olur herhalde.

sabitleme için de yukarıdaki arkadaşın attığı ürünü alsam olur herhalde.

O, masaüstü bilgisayar için uygun değil. Size şöyle bir şey lazım;

Son düzenleme:

Öncelikle herkese teşekkürler son olarak bunun takımını yaparken yardımcı bir video önerir misiniz? Nasıl takacağımı bilmiyorum tek başıma takabilir miyim?

Nasıl takacağımı bilmiyorum tek başıma takabilir miyim?

Takabilirsiniz çok da zor değil. Ortadaki kısma 2.5 inç HDD'yi takacaksınız. Dış kısımdaki delikleri de kasanızdaki 3.5 inç yuvasına sabitlemek için kullanacaksınız. Kasanızda HDD yuvaları kızaklı ise ona da gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…